Međimurje Press
Sport+

Ivan Kos novi predsjednik NK Graničara Kotoriba

NK Graničar Kotoriba ima novo vodstvo. Odlučeno je to na izbornoj skupštini koja je održana u ponedjeljak, 5. kolovoza u klupskim prostorijama. Nakon 8 i pol godina mandata, dosadašnji predsjednik Zoran Radmanić prepušta poziciju mlađim snagama, a izabrani su i novi dopredsjednik te tajnik kluba, dužnosti koje su dosad niz godina obnašali Ivan Kos i Dario Hrašćanec.

Skupština kluba predsjednički mandat povjerila je dosadašnjem dopredsjedniku Ivanu Kosu, za novog dopredsjednika izabran je Nikola Pišpek, a tajnika Mario Friščić.

Izabran je i novi Izvršni odbor u sastavu: Ivan Kos, Nikola Pišpek, Mario Friščić, Josip Kos, Zoran Radmanić, Hrvoje Trstenjak, Saša Balog, Zlatko Talaš, Mario Kovač, Marko Horvat, Zoran Horvat, Ivica Gregurec, Marko Nađ, Vilim Kos i Dario Hrašćanec. Nadzorni odbor i dalje će činiti predsjednik Stjepan Friščić te članovi Dražen Hertelendi i Josip Mikulan.

Podnesena su i izvješća o radu kluba u proteklom periodu, od proslave 95. godišnjice kluba u studenom prošle godine.

Radmanić je istaknuo da je od tada na infrastrukturnom planu završeno tzv. cageball igralište (nogomet u kavezu), napravljeni su pripremni radovi poput rušenja drveća i dovoza zemlje za izgradnju pomoćnih terena, izgrađene su nove kućice za rezervne igrače te delegata, a nedavno je postavljena i solarna elektrana za što iz kluba posebno zahvaljuju Općini Kotoriba. Ovime Graničar i Kotoriba, nakon izgradnje stadiona s popratnim sadržajima, dobiva pravi sportski kompleks koji nova uprava u idućem mandatu planira zaokružiti dodatnim ulaganjima.

Trener Mario Piškor podnio je izvješće o radu seniorske ekipe te naveo da je protekla sezona bila prva u 3. NL Sjever te istaknuo da je rezultat zadovoljavajući no da su svi zajedno klubu prionuli još boljoj organizaciji s nadom i u bolji rezultat. Poznat je raspored za nadolazeću sezonu, a Graničar u prvom kolu putuje u Pitomaču.

Ivan Kos podnio je izvješća za školu nogometa te veteransku ekipu, a posebno je naglasio da će ekipe U11, U13 i U15 od ove sezone nastupati u višem rangu u odnosu na prošlu sezonu, u 1. nogometnoj ligi HNS Središta Sjever. Ekipe U8, U9, U10, U17 i U19 natjecat će se u međimurskim ligama, tako da škola nogometa, koju uz Graničar čine i Vidovčan, Dubravčan te Mladost (SM), broji ukupno osam ekipa.

Novoizabrani predsjednik predstavio je i planove za naredni mandat.

– Cilj nam je, kao i do sad, rezultatski biti na razini našeg renomea, raditi na infrastrukturi te obogaćivati društveni život naše sredine i okupljati ljude prije svega sportskim, ali i ostalim sadržajem. Od infrastrukture, u planu nam je izgraditi dva pomoćna igrališta s automatskim sustavom navodnjavanja te rasvjetom za što smo već osigurali sredstva, renovirati postojeći teniski teren i izgraditi još jedan te urediti sav okoliš Sportskog parka. Uskoro ćemo u pogon pustiti i solarnu elektranu čime će naš objekt biti energetski gotovo u potpunosti samoodrživ. Što se tiče natjecateljskog dijela, i seniori mlađi uzrasti nam trenutno igraju najviše amaterske rangove u državi te nam je cilj to zadržati i u narednim godinama, rekao je Ivan Kos.

Najavio je i neka događanja koja će se uskoro održati u Graničarovom Sportskom parku. U nedjelju, 18. kolovoza s početkom u 17:30 sati u Kotoribi će se odigrati prijateljska utakmica U17 reprezentacija Hrvatske i Škotske, dok će u rujnu Graničar ugostiti još jedan turnir mladih reprezentacija u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom. Pozvao je članove i na redovna okupljanja petkom što je dugogodišnja tradicija u klubu.

Obratio se i načelnik Dario Friščić koji je pohvalio klub na svim uspjesima koje ostvaruju, što na rezultatskom, što na infrastrukturnom planu te naglasio da će Općina Kotoriba uvijek podržati dobre projekte svih mjesnih udruga. Poželio je klubu puno sreće i u daljnjem radu, a novom vodstvu što više uspjeha u budućnosti.

Prisutni skupštinari imali su prilike ekskluzivno čuti i klupsku himnu za koju su zaslužni Kotoripčani Dane Škoda i Benjamin Fabić, a iz kluba najavljuju da će ona uskoro s prigodnim spotom biti i javno objavljena te zahvaljuju ovom dvojcu na uloženom trudu i inicijativi.

Dario Hrašćanec, mag. oec.

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja