Međimurje Press
Sport+

Macanov dom otvoren za korisnike, uskoro završetak radova na gimnastičkoj dvorani na Učiteljskom fakultetu

Nakon što je završen  projekt rekonstrukcije i opremanja “Macanovog doma”, popularna čakovečka gimnastička dvorana otvorila je svoja vrata za korisnike. Riječ je o projektu koji je prošao Gradu Čakovcu u okviru Natječaja i Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 157.950,39 eura.

Tako je nakon mnogo godina san gimnastičara u Čakovcu napokon postao stvarnost. Stara, dotrajala dvorana “Macanovog doma” doživjela je potpunu preobrazbu. Sada, blistava i moderna, spremna je ugostiti nove generacije sportaša i pisati nove stranice povijesti gimnastike u gradu.

“Ne nalazim riječi kojima bi opisala i njihovu i našu sreću što imamo ovakav objekt koji će stvarati nove, buduće generacije sportaša”, izjavila trenerica Marija Jurak Bošnjak, ne krijući ponos i oduševljenje. Njene riječi najbolje oslikavaju emocije svih onih koji su godinama radili na ostvarenju ovog cilja, a prvi su priliku vježbati i uživati  u obnovljenom Macanovom domu imali sudionici prošlotjednog gimnastičkog kampa u sklopu projekta „Svaki tjedan sport jedan.

Sve su to  dobre vijesti za gimnastičare  koji u najvećoj mjeri  koriste prostore. No, treba spomenuti kako  „Macanov dom“ koristi i velik broj udruga, skupina građana i sportskih klubova, za svoja okupljanja, treninge i pripreme za sve razine natjecanja. Grad Čakovec se zalaže za promicanje, razvoj i unapređenje rekreativnog i vrhunskog sporta na području grada, županije i šire. Obnova  „Macanovog doma“ je zasigurno značajan korak u tom smjeru. ”, ističe gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Rekonstrukcija dvorane nije bila samo obnova prostora, već i investicija u budućnost sporta

Dotrajale pomoćne prostorije nisu više bile funkcionalne  kao i sam dvorana, tako da su  postavljeni  novi prozori, podne keramičke obloge, rekonstruirane  i opremljene svlačionice i sanitarni čvorovi te dobavljen  i postavljena nova sportska oprema. U cilju promicanja pristupačnosti građevine osobama s invaliditetom  postavljena je pristupna rampa za osobe s invaliditetom uz ulično pročelje građevine. U svrhu povećanja energetske učinkovitosti sustava rasvjete, provedena je i zamjena postojeće rasvjete s energetski učinkovitim rješenjima (LED). Dvorana je sada opremljena i s novim gimnastičkim spravama što će omogućiti, prije svega onima najmlađima da treniraju u optimalnim uvjetima i postižu vrhunske rezultate.

Paralelno sa završetkom radova u Macanovom domu, uspješno se privode kraju i radovi u gimnastičkoj dvorani Učiteljskog fakulteta Odsjek u  Čakovcu, koja će biti  namijenjena aktivnim natjecateljima. Dvije dvorane će omogućiti kontinuirani i još kvalitetniji rad u gimnastičkom klubu i mogućnost da se stvore nove generacije talentiranih gimnastičara. Ovim projektima  osigurani su  optimalni uvjete za razvoj, od najmlađih početnika, koji će svoje prve gimnastičke korake napraviti u  dvorani u Macanovom domu, do iskusnih natjecatelja koji će se pripremati za velika natjecanja u dvorani Učiteljskog fakulteta i  ostvariti nove sportske uspjehe te gimnastiku  učvrsti kao jedan od najpopularnijih sportova u gradu.

Spomenimo na kraju kako su za sve koji krenu u još jednu sportsku avanturu s čakovečkim najtrofejnijim sportskim kolektivom pripremljena  dodatna iznenađenja. U rujnu će svi članovi kluba imati 50 popusta na članarinu, a svi predškolci (5. i 6. godina) pak će dobiti dodatan besplatni trening. Stalni treninzi gimnastike počeli su 9. rujna, a s obzirom na dvorane s kojima se raspolaže, u grupama ima mjesta za svu zainteresiranu, djecu od 1 godine starosti, do završetka osnovne škole – samo je potrebno provjeriti raspored treninga na klupskom plakatu.

O tomu kako je bilo nekada, a kako danas izgleda „Macanov don“ i postavljanju opreme u dvorani gimnastičkoj dvorani Učiteljskog fakulteta  možete vidjeti u priloženoj fotogaleriji.

Foto-Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovec

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja