Međimurje Press
Sport+

Martin Tuksar, donedavni igrač međimurskog Dinama iz Domašinca, odlučio se za Hajduk

Hajduk pobijedio Dinamo u utrci za čudo od djeteta: 14 mu je godina, visok je 190 centimetara i stroj je za golove

U sjeni poslova vezanih uz prvu momčad koji obično imaju najveći odjek kompletiran je transfer mladića koji je označen kao veliki talent hrvatskog nogometa.

Dva naša najveća kluba, Hajduk i Dinamo, borila su se za dovođenje Martina Tuksara, napadača rođenog 12. listopada 2009. godine u Čakovcu.

Tuksar je kao 14-godišnjak prošle sezone imao nevjerojatan učinak, postigao je 39 golova u 16 nastupa i naravno da takve brojke nisu mogle proći neopaženo kod naših najboljih klubova.

Prvi su ga primijetili Dinamovi skauti, ali Hajduk je bio brži i konkretniji pa se Tuksar odlučio preseliti u Split. U dogovoru s Hajdukom, ove će sezone igrati za kadete Solina koji se također natječu u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

Inače, Tuksar je klasični centarfor, nije onaj tip napadača koji može igrati i na krilu nego je prava devetka.

Zanimljivo je kako je već dosad izrastao do 190 centimetara i tko zna, možda bude imao i preko dva metra kad jednog dana zakorači u seniorski nogomet. Ne čudi stoga što su ga neki u šali prozvali “Jan Koller iz Domašinca”, aludirajući na gorostasnog Čeha koji je sa svoja 202 centimetra bio odličan napadač.

Izvor: https://gol.dnevnik.hr/

 

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja