Međimurje Press
Sport+

MRK Čakovec Čakovec je s drugom pobjedom najavio da bi mogao biti jako važan faktor ove sezone u toj ligi

MRK ČAKOVEC – GRK VARAŽDIN 40:34

Sjajan ulazak Čakovčana u Paket24 Premijer ligu 2024. -Grupa B

Jako zanimljiv i uzbudljiv bio je susjedski derbi u Čakovcu. Oba sastava su naime osvojila bodove u prvom kolu i silno su željela to potvrditi u ovom okršaju. Budući da se sjajno poznaju, to je očekivano bila jako neizvjesna i velika borba. Pet minuta prije kraja bilo je minimalnih 17:16 za domaćina. Ipak u samoj završnici s 4 pogotka za redom Čakovčani rade razliku i odlaze na predah s golemih (21:16) s obzirom na to kako se rezultat kretao u prvom dijelu.

U nastavku smo vidjeli istu priču. Borba za svaku loptu, svaki pogodak. Domaćin je ljubomorno čuvao svoju prednost od četiri ili pet pogodaka razlike. Varaždinci su stalno bili tu negdje, prijetili, ali kao da nisu imali dovoljno ideja kako preokrenuti rezultat. Domaćin je bio čvrst, borben do krajnjih granica i na kraju uspio stići do druge pobjede u nizu. Završilo je 40:34. Deset pogodaka zabio je Tin Baković, 8 je dao Fran Friščić. Na drugoj strani 10 obrana Brune Vrašića i 7 pogodaka Dominika Novaka kao najboljeg strijelca.

Čakovec: Horvat V. 6 obrana, Martinez 2 obrane, Baković L., Zadravec 1, Tkalčec, Kranjec, Sklepić, Varošanec, Lukac 2, Ćuk 4, Tompić 2, Levak 6, Baković T. 10, Goričanec 7, Malovic, Friščić 8.

I ovaj susret pokazao je visoke rukometne vrijednosti i vještine naših rukometaša pod trenerskom palicom Josipa Borkovića, što samo potvrđuje kako je hrvatskom rukometu u njegovom najviše razredu punih 15 godina nedostajao međimurski rukomet i rukometaši.

U sljedećem kolu Čakovec će treću pobjedu loviti u Velikoj Gorici.

Foto: MSM

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja