Međimurje Press
Sport+

NOVA BALON-DVORANA DOBILA PREKRASNU PODLOGU

Jedna od najvažnijih investicija u sportsku infrastrukturu u Čakovcu, ona u balon-dvoranu kod Učiteljskog fakulteta, svakim danom je sve bliža završetku. I dok je ostatak grada, kao i županije, fokusiran na središnju turističko-kulturnu manifestaciju u čakovečkom središtu, na drugom kraju grada, prema Buzovcu radi se punom parom.

U novoj balon-dvorani postavljena je antistres podloga koja se vizualno savršeno uklopila uz bijeli krov dvorane. Skoro stavljanje balon-dvorane u funkciju imat će veliki pozitivan efekt na čakovečki sport i klubove kojima prijeko potrebno nedostaju i sportski prostori i termini. Iako će funkcionalnost dvorane prvi isprobati rukometaši i odbojkaši, benefite novog čakovečkog sportskog objekta osjetite će i košarkaši, badmintonaši, stolnotenisači i brojni drugi sportaši jer će se smanjiti pritisak na korištenje postojećih sportskih objekta. Uz suradnju sa sportskom zajednicom priprema se optimizacija korištenja termina kako bi na kraju zadovoljni bili svi, a uz to će i brojni studenti Učiteljskog fakulteta i Međimurskog veleučilišta, koji će balon-dvoranu koristiti radnim danom prijepodne, stjecati nova znanja u modernim uvjetima.

Završavanje balon-dvorane otvara sljedeću fazu radova koji će postojeću sportsku dvoranu Učiteljskog fakulteta pretvoriti u toliko potrebnu gimnastičku dvoranu opremljenu za vrhunsku gimnastiku. Ta će se transformacija realizirati do kraja ove godine omogućivši pritom daljnji razvoj čakovečke gimnastike, a uz stavljanje balon-dvorane u funkciju dati i novu vrijednost čakovečkom i međimurskom sportu.

Tomica Jakopec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja