Međimurje Press
Grad Čakovec

Gradonačelnici Ludbrega i Ivanca dolaskom u Čakovec podržali manifestaciju Porcijunkulovo

Porcijunkulovo je odavno preraslo okvire Međimurja te već niz godina građani, ali i njihovi gosti s nestrpljenjem čekaju doba godine u kojem je Čakovec destinacija koju morate posjetiti, ako ne zbog prirodnih ljepota, bogate povijesti i vrhunske eno-gastronomije, tada zbog zabave i dobrih emocija 

Ni 2023. nije izuzetak, pa su podršku čakovečkom proštenju svojim posjetom četvrtog dana manifestacije dali gradonačelnici Grada Ludbrega Dubravko Bilić i Grada Ivanca Milorad Batinić te njihovi sugrađani, uz načelnike i predstavnike međimurskih općina. U pratnji gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini i župana Međimurske županije Matije Posavca prošetali su, od jutarnjih sati ispunjenim centrom grada, upoznali se s međimurskom kulturom i tradicijom, posjetili opg-ove i razgledali Riznicu Međimurja. Zastali su i kod posebnog štanda Grada Ivanca, gdje se predstavljaju njihovi turistički potencijali, uz glavni fokus na popularnoj Ivanščici koju redovno posjećuju i brojni Međimurci.

Kako su pritom naglasili župan i gradonačelnica, ovakvi susreti i posjeti prilika su da se razmjene dobra iskustva, nadogradi dosadašnja kvalitetna suradnja i stvore novi sadržaji za građane hrvatskog sjevera. Zahvaljujući rezultatima koje sjeverne županije i gradovi bilježe u kontinentalnom turizmu i uspješnoj organizaciji manifestacija, možemo se nametnuti kao primjer za cijelu Hrvatsku, naglasio je pritom Posavec.

Prema riječima gradonačelnika Ludbrega, čakovečko Porcijunkulovo prepoznatljiva je i velika manifestacija od koje mogu zaista puno naučiti, a neke novitete ukomponirat će i na ovogodišnjoj Ludbreškoj Svetoj Nedjelji čije su pripreme u punom jeku. 

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja