Međimurje Press
Sport+

Obilježen Međunarodni olimpijski dan

I ove godine nastavljena je tradicija obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana u čakovečkim vrtićima: Cipelica, Vjeverica i Cvrčak. Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Čakovca i Gimnastičkim klubom Marijan Zadravec Macan i uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora obilježila je danas (četvrtak 29. lipnja) Međunarodni olimpijski dan.  

Dan se obilježava kao spomen na 23. lipnja 1894. godine i osnivanje Međunarodnog olimpijskog odbora te donošenje odluke o održavanju modernih Olimpijskih igara. Simbol obilježavanja je bijela majica koja simbolizira bijelu boju olimpijske zastave odnosno međunarodni olimpijski pokret i mir.  Dan je je obilježen uz zajedničko vježbanje vrtićaraca za koje su treneri iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan pripremili zanimljiv polusatni program.

Uključivao je opće pripremne vježbe te kasnije vježbanje u pokretu i igru. „Danas su baš bili svi dobro raspoloženi pa ih nije bilo teško motivirati“ izjavila je trenerica Marija Jurak Bošnjak i dodala kako klub u suradnji s gradskom i županijskom sportskom zajednicom provodi brojne projekte namijenjene vrtićkoj djeci. „Odazivamo se svakom pozivu na suradnju, a s obzirom da imamo školovane i licencirane trenere jedni smo od rijetkih klubova koji mogu odraditi zahtjevnije projekte“ izjavila je. Osvrnula se i na suradnju s dječjim vrtićima pohvalivši njihovo vodstvo koje kroz ovakve programe daju dodatan sadržaj dječjem provođenju vremena u predškolskim ustanovama.

A osim brojnih mališana čiji osmjesi su najbolje otkrivali njihovo raspoloženje, zadovoljne su bili i odgojiteljice koje su se spremno uključile u aktivnosti. Iz županijske i gradske sportske zajednice poručuju kako će i u buduće nastaviti obilježavati značajne datume vezane uz sport i olimpizam poput Svjetskog dana sporta, Europskog tjedna kretanja, ali i vrlo popularan Hrvatski olimpijski dan. Sva ta obilježavanja uvijek uključuju najmlađe članove našeg društva.

Zajednica sportova

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja