Međimurje Press
Sport+

Održana press konferencija uoči starta MRK Čakovec u Premijer ligi

U subotu, 14.09.2024., s početkom u 19:30h, rukometni derbi odigrat će se  između MRK Čakovec i GRK Varaždin 1930 u dvorani Graditeljske škole Čakovec (GOC).

Ovo je prva domaća utakmica protiv GRK Varaždin 1930 nakon 15 godina, a riječ je o susjedskom derbiju koji obećava napetu i uzbudljivu utakmicu. Očekuje se veliki broj navijača iz Čakovca i Varaždina, što dodatno doprinosi atmosferi ovog sportskog spektakla.

Uz samu utakmicu, pripremljen je bogat program za navijače, koji uključuje vatreni show kod izlaska igrača, nastup PS Korak te glazbeni program u režiji DJ-a, naglasili su na današnjoj pressici predsjednik kluba Željko Kavran, trener seniora Josip Borković te igrači Mateo Hozjan i Luka Baković.

Već sutra u srijedu, rukometaši Čakovca odlaze na megdan RK Bjelin Spačva u Vinkovce u sklopu prvog kola Paket24 Premijer lige. Iako su im povrijeđena čak petorica igrača, nadaju se povoljnom rezultatu bez obzira što je domaćin veliki favorit.

-Četiri mjeseca nije bilo rukometa u Čakovcu, ali takav je sistem na koji ne možemo utjecati. Naš cilj je opstanak u ligi ove sezone, kao i ustabiliti klub u najvišem rukometnom razredu Hrvatske. Pripreme smo odradili, pojačali sa nekolicinom igrača. Vratio se Čuk koji je ponovno s nama nakon igranja u RK Sesvete, stigla su braća Baković Luka i Tin srednji i lijevi vanjski te pivot Lukac iz Spačve i Bruno Levak, naglasio je Željko Kavran.

Financijski klub je došao do novih sponzora, mada imaju najmanji budžet u ligi. Ili u prosjeku omjer 1:5 u odnosu na klubove u ligi. Razočarani su financiranjem grada i županije i traže drugačije načine financiranja kvalitete vrhunskog sporta i profesionalizma.

(rd)

 

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja