Međimurje Press
Sport+

Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u karateu

U suradnji Hrvatskog karate saveza i Grada Preloga, od petka do nedjelje, od 20. do 22. listopada u Sportskoj dvorani Osnovne škole Prelog održat će se Prvenstvo Hrvatske za mlađe kategorije, odnosno za djecu od 7 do 14 godina.

Hrvatski karate savez (HKS) krovna je nacionalna organizacija karate sporta u Hrvatskoj, osnovana 1970. godine. U svojoj više od pedeset godina dugoj povijesti Savez je, zajedno sa svojim članovima, razvio sustav rada, organizacije i provedbe natjecanja na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini kojim se može mjeriti s najjačim i najmodernijim sustavima u Europi i svijetu. Članom je Europske karate federacije i Svjetske karate federacije postao 1992. godine te time već skoro trideset godina razvija uspješne odnose s drugim međunarodnim federacijama pri čemu osnažuje svoj položaj i položaj hrvatskog sporta. Prvenstvo Hrvatske za uzrast od sedam do četrnaest godina je najmasovnije državno prvenstvo. Prošle godine nastupilo je gotovo 700 natjecatelja, a organizatori očekuju da će ih ove godine kroz dvoranu Osnovne škole Prelog proći preko osamsto.

Grad Prelog će biti domaćin ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske, od 20. do 22. listopada 2023. godine, u prostoru Osnovne škole Prelog, a sama natjecanja predviđena su za subotu i nedjelju 21. i 22. listopada. Tehnički organizatori natjecanja su Karate savez Međimurske županije i Karate klub Globus. Dođite u subotu i nedjelju, 21. i 22. listopada u Sportsku dvoranu Osnovne škole Prelog, uživajte u sjajnom sportskom doživljaju i bodrite mlade karatiste.

Svečanost otvorenja je  u subotu 21. listopada, s početkom u 10,45 sati.

(Željko Sokač)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja