Međimurje Press
Sport+

Prijem za Tiu Zadravec doprvakinju Europe

Priređen je doček za još jednu sjajnu mladu sportašicu, doprvakinju Europe u boksu u kategoriji do 60 kg, 13-godišnju Tiu Zadravec iz Šenkovca. Naša boksačica, osvojila je srebrnu medalju na svojem debitantskom nastupu na Europskom kadetskom natjecanju u Mariboru, te u Međimurje donijela prvu medalju s europskog prvenstva u boksu. Tia Zadravec, članica je Boksačkog kluba Čakovec, gdje trenira pod budnim okom trenera Vanje Kostela, a stručnjaci su je na EU prvenstvu prozvali „čudom prvenstva“, vidjevši njezine vještine.

Sa srebrnom medaljom oko vrata Tiju je dočekala obitelj te brojni prijatelji iz kluba poželjevši joj dobrodošlicu i čestitavši na sjajnom rezultatu.

„Tijina medalja nije iznenađenje, vjerovao sam u nju i znam koliko ona može. Sjajna je boksačica i pred njom je još puno uspješnih rezultata,“ rekao je trener Vanja Kostel te zahvalio svima na podršci pritom dodavši kako je uvjeren da je i ova medalja najbolji dokaz ogromnog rada, odricanja i uspjeha u jednom borilačkom sportu.

Podsjetimo, Tia je dvostruka državna prvakinja, trenira boks od svoje osme godine, od čega natjecateljski dvije i pol godine.  U polufinalu Europskog kadetskog prvenstva u Mariboru pobijedila je Mađaricu Vaneszu Annu Tallosi i plasirala se u veliko finale i borbu za zlato, gdje je u sjajnoj borbi s prvakinjom Engleske Rihannom Holden, osvojila srebrnu medalju zlatnog sjaja.

„Čestitam ti na uspjehu karijere i što si s boksačkog natjecanja u Međimurje donijela prvu europsku medalju u povijesti. Impresivno je čuti da si bila finalistica Europskog prvenstva s najmanje mečeva u karijeri, te je tim više tvoja medalja sjajnija, uvjeren sam da je ispred tebe još puno sportskih dostignuća.“ poručio je župan Međimurske županije Matija Posavec osobno čestitavši mladoj sportašici na povijesnom uspjehu.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja