Međimurje Press
Gastronomija

Započelo 8. Međunarodno ocjenjivanje vina Štrigova 2024.

U prekrasnom zdanju restorana Terbotz 3. svibnja započelo je 8. Međunarodno ocjenjivanje vina, Štrigova 2024. Organizator ocjenjivanja je Općina Štrigova u suorganizaciji Društva vinogradara i vinara Međimurja „Hortus Croatiae“, Štrigova te Međimurske županije. Po osmi put pod predsjedavanjem dr. sc. Ivane Alpeza deset vrsnih poznavatelja vina ocijenit će pristigle uzorke.

Na ocjenjivanje vina pristiglo je dvjestotinjak uzoraka iz tri države. I ove godine uzorci su pristigli iz više od 50 vinarija, a najviše veseli činjenica da svake godine dolazi sve više novih proizvođača što dokazuje kvalitetu i ozbiljnost ovog ocjenjivanja vina.

Načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik naglasio je kako sretan što se po osmi put održava Međunarodno ocjenjivanje vina.

„Možemo reći da je Međunarodno ocjenjivanje vina jedna prekrasna tradicija koja ovdje postoji. Ovo ocjenjivanje vina doživljavam na poseban način i s velikim poštovanjem s obzirom da se radi vrlo važnom i odgovornom poslu. Ono što me iznimno veseli je to da i ove godine imamo velik broj pristiglih uzoraka, ali i činjenica da imamo ponovno velik broj novih proizvođača. Želim vam uspješan rad i da pronađete ono najbolje.“ – rekao je Stanislav Rebernik.

Ove godine najbolje od najboljeg bira sljedeća ocjenjivačka komisija:

izv. prof. dr. sc. Darko Preiner, Marijan Čižmešija, dipl. ing. agr., David Štampar, mag. ing. agr., Željko Gregorić, dipl. ing. agr., Miroslav Matovinović, dipl. ing. agr., Ivna Linke, dipl. ing. agr., Jasminka Šaško, dipl. ing. agr., Andreja Jerebic Erjavec, univ. dipl. inž., Miodrag Hruškar, dipl. ing. agr., Mladen Forko, dipl. ing. agr.

Svaki proizvođač dobit će uz diplomu i kompletnu ANALIZU vina FTIR metodom koju je besplatno napravio Horvat Željko i tvrtka HORVAT UNIVERZAL d.o.o. iz Varaždina.

Dodjela diploma i odličja šampionskim vinima biti će upriličena 17. svibnja 2024. godine (petak) na otvorenju manifestacije Urbanovo u Domu kulture u Štrigovi.

Matej Ščavničar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja