Međimurje Press
Sport+

Sportski biser Nedelišća vratio se kući!

Nedelišćanac Roko Farkaš koji je osvojio zlatnu medalju u skoku u dalj na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Limi, krenuo je iz dalekog Perua i vratio se u Hrvatsku gdje su ga u zračnoj luci dočekali njegovi najbliži. Isti je dan organiziran i velik doček u Varaždinu na pozornici kod Vile Bedeković, gdje je uz Roka dočekana i Jana Koščak, trener Patrik Koščak kao i Međimurke Lea i Tena Marodi. Roko je na svoj sjajni atletski put krenuo iz rodnog Nedelišća, iz Atletskog kluba Nedelišće gdje su mu treneri bili Željko Jagec i Aleksandar Puklavec, a danas je član Atletskog kluba Sloboda iz Varaždina.

Roko već godinama ostvaruje vrhunske rezultate te je već nekoliko puta organiziran prijem kod načelnika Nikole Novaka. Tako se i ovaj puta, nakon veličanstvenog dočeka u Varaždinu gdje Roko trenira, vratio u svoje Nedelišće na prijem u Općinu.

Načelnik Novak čestitao je Roku, njegovim trenerima i roditeljima na izvanrednim sportskim postignućima. Istaknuo je da Roko može poslužiti kao veliki uzor i motivacija svima, posebno mladima u zajednici. Osim što je briljirao u Limi gdje je u kvalifikacijama skočio 8,15 metara i za čak 22 centimetra oborio hrvatski juniorski rekord star 38 godina, Roko je nedavno oborio i 43 godine star državni rekord na 200 metara u trčanju, čime je potvrdio svoj status vrhunskog atletičara s velikim potencijalom za budućnost.

Vodeći se dobrim primjerom prijateljskog Grada Varaždina, Općina će Roku kao priznanje za njegov trud i uspjeh, dodijeliti novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 eura.

Našem sportskom biseru želimo puno uspjeha u budućnosti, a pratit ćemo ga već ovog vikenda na Boris Hanžeković Memorialu!

(mk)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja