Međimurje Press
Sport+

Stotinu dvadeset i jedan triatlonac stigao do cilja 14. Divljeg triatlona u Prelogu

Marina Prelog i Šudrana Cirkovljan ugostile su, u nedjelju, 25. kolovoza, još jedno, četrnaesto po redu izdanje Divljeg triatlona. Organizator događaja bilo je Društvo športske rekreacije „Sportikus“ iz Preloga, na čelu sa neumornim Damirom Žegarcem, uz pokroviteljstvo Grada Preloga, Turističke zajednice Grada Preloga te Turističke zajednice Međimurske županije. Sama utrka, supersprint triatlon, sastojala se od 375 metara plivanja, 12 kilometara vožnje biciklom te 2,5 kilometara trčanja.

U ukupnom poretku, u konkurenciji 121 natjecatelja i natjecateljice koji su završili utrku, slavio je Martin Štefan iz Triatlon kluba Zrinski, ispred Lovre Rašana iz Triatlon kluba Sjever i Romana Krstića iz TK Rudolf Perišin. U ženskoj konkurenciji slavila je Tina Šolja iz Triatlon kluba Jarun, ispred Dine Kuiš, također iz TK Jarun te Sonje Kreč (TK Swibir/ SRD 315 Sjeverozapad). Nagrade su najboljima, uz predstavnike organizatora, podijelili i saborski zastupnik i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te Dejan Naranđa, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga. Nakon završetka Divljeg triatlona, tradicionalno je uslijedilo i druženje svih posjetitelja i natjecatelja. Za dobru glazbu i atmosferu na prostoru Marine Prelog pobrinuo se punk rock bend Partleki.

14. DIVLJI TRIATLON – REZULTATI 

Za sve triatlonce Grad Prelog pripremio je i još jedno izdanje Dan otvorenih vrata sportova na vodi. Bilo je to posljednje druženje za ovu godinu, a svi zainteresirani mogli su sudjelovati i u natjecanju u vožnji kajacima za parove i u vožnji SUP-ovima. Za najbolje su bile pripremljene medalje i male nagrade Turističke zajednice Grada Preloga. Turistička zajednica Grada Preloga i ove godine nastavlja sa provođenjem uspješnog projekta „Razvoj i unapređenje turističkih proizvoda: Sportovi na vodi Grada Preloga“. Turistička zajednica projekt provodi uz Udrugu sportske rekreacije „Croatian Outdoors“ te Grad Prelog. Provoditelj aktivnosti na vodi  je upravo Udruga sportske rekreacije „Croatian Outdoors“ iz Oporovca, a ovaj projekt Turističke zajednice Grada Preloga dijelom se financira iz Fonda za turistički nerazvijena područja i kontinent, odnosno Hrvatske turističke zajednice.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja