medjimurjepress@gmail.com

Volonteri u parku – svjetski dan šećerne bolesti

Dvanaesta, posljednju aktivnost „Volonteri u parku“ koja se provodi u sklopu projekta Živjeti zdravo, a organizira Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca, bit će održana u suradnji s Dječjim vrtićem Vrapčić Šenkovec, Udrugom „Međimurski slatkiši“, Grupom za nordijsko hodanje Zavoda za javno zdravstvo MŽ, Čakovečkim plivačkim klubom i Gradskim društvom Crvenog križa Čakovec u

srijedu 13. studenoga u 10:00 sati

u prostorima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije

(Ivana Gorana Kovačića 1e Čakovec)

                         povodom obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti.

Dan će biti obilježen od 10,00 do 10,30h u prostoru Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije kroz radionice za vrtićarce i radionice za umirovljenike. Radionice na temu zdrave prehrane, važnosti tjelesne aktivnosti, odnosno prevencije i kontrole šećerne bolesti vodit će zaposlenici Djelatnosti za javno zdravstvo i promicanje zdravlja te Djelatnosti za unapređenje mentalnog zdravlja Zavoda. Nakon radionice u 10,30h vrtićarci, umirovljenici, članovi udruge Međimurski slatkiši i djelatnici zdravstvenih ustanova u parku ispred zgrade Zavoda (u parku bolničkog kruga) odradit će kratku tjelovježbu na otvorenom koju će predvoditi profesor tjelesne i zdravstvene kulture u III. OŠ Čakovec i predsjednik Čakovečkog plivačkog kluba Goran Kolarić. Po vježbanju će svi sudionici svojim tijelima i plavim papirnatim krugovima u ruci iscrtati krug – simbol dijabetesa te zajedničkom fotografijom skrenuti pozornost na ovu bolest, a svi prisutni više o šećernoj bolesti moći će saznati u letcima koji će biti podijeljeni na akciji. Za ovu prigodu Zavod je pripremio letke s primjerima zdravog doručka, a Srednja škola Prelog nekoliko primjera kolača s tikvom, koja ima visoku nutritivnu vrijednost.

U slučaju kiše, vježbanje na otvorenom neće biti održano.

Cilj aktivnosti “Volonteri u parku” je organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku, poticati usvajanje zdravih stilova života, razvijati prosocijalno ponašanje, njegovati međugeneracijsku suradnju, omogućiti socijalnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju, očuvati životnu okolinu.

Aktivnosti Volonteri u parku u sklopu projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo “Živjeti zdravo” na području najsjevernije hrvatske županije organizira Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca u suradnji s ustanovama, institucijama i udrugama s čakovečkog područja koje se žele uključiti u realizaciju projekta.

Tomica Jakopec,

tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca i koordinator aktivnosti Volonteri u parku

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*