Međimurje Press
Grad Čakovec

Volonteri u parku – svjetski dan šećerne bolesti!

POZIV

Pozivam Vas na 11. aktivnost „Volonteri u parku“ koja se provodi u sklopu projekta Živjeti zdravo. Aktivnosti organizira Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca, a 11. aktivnost bit će održana u suradnji s Udrugom Međimurski slatkiši u Čakovcu u

subotu 13. studenoga u 10:00 sati

u Perivoju Zrinski (ulaz iz smjera čakovečkog središta) povodom obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti.

Nakon okupljanja na ulasku u Perivoj Zrinski (iz smjera gradskog središta) i kratke tjelovježbe (zagrijavanja) koje će predvoditi Gordana Nomo Nemi bit će odrađena šetnja Perivojem Zrinski (oko čakovečkog Starog grada). Nakon šetnje svi sudionici uputit će se do središnjeg Trga Republike gdje će dobiti plave balone i s njima napraviti simboličan plavi krug (simbol šećerne bolesti) te zajedničkom fotografijom poslati poruku cijeloj međimurskoj javnosti.

Cilj aktivnosti “Volonteri u parku” je organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku, poticati usvajanje zdravih stilova života, razvijati prosocijalno ponašanje, njegovati međugeneracijsku suradnju, omogućiti socijalnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju, očuvati životnu okolinu.

Aktivnosti Volonteri u parku u sklopu projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo “Živjeti zdravo” na području najsjevernije hrvatske županije organizira Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca u suradnji s ustanovama, institucijama i udrugama s čakovečkog područja koje se žele uključiti u realizaciju projekta.

Tomica Jakopec,

tajnik Zajednice sportskih udruga  Čakovca

i koordinator aktivnosti Volonteri u parku

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja