Međimurje Press
Sport+

Završila ljetna druženja uz sportove na vodi, podijeljene medalje za Ligu sportova na vodi

Nedjelja, 25. kolovoza, donijela je i posljednje ovogodišnje ljetno druženje uz Dan otvorenih vrata sportova na vodi. Ovo je posljednje druženje bila prilika i brojnim sudionicima 14. Divljeg triatlona da isprobaju i neku od zabavnih aktivnosti na vodi. Turistička zajednica Grada Preloga i ove godine nastavila je sa provođenjem uspješnog projekta „Razvoj i unapređenje turističkih proizvoda: Sportovi na vodi Grada Preloga“. Turistička zajednica projekt provodi uz Udrugu sportske rekreacije „Croatian Outdoors“ te Grad Prelog. Provoditelj aktivnosti na vodi  je upravo Udruga sportske rekreacije „Croatian Outdoors“ iz Oporovca, a ovaj projekt Turističke zajednice Grada Preloga dijelom se financira iz Fonda za turistički nerazvijena područja i kontinent, odnosno Hrvatske turističke zajednice.

Posljednje su nedjelje podijeljene i medalje za Ligu sportova na vodi. Tako su u veslanju kajakom najbolji bili Samuel Furdi i Dragutin Furdi, iza njih Luka Kozar i Tomislav Fleten te na trećem mjestu Martina Vuri i Damir Vuri. U veslanju SUP – om prvo je mjesto osvojio Goran Cmrečak, drugo Zvonko Legin, a treće najmlađi natjecatelj Fran Mihalec.

Medalje su najboljima predali Đuro Ujlaki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga te Sandra Herman, savjetnica za turizam gradonačelnika Ljubomira Kolareka.

Bila je to i prilika za zajedničku fotografiju ispred „Dragon boat“ čamaca, koje su nabavili Grad Prelog i Udruga sportske rekreacije „Croatian Outdoors“. Naime, uz Dane otvorenih vrata sportova na vodi u projekt je uključen i 3. „Dragon boat“ kup Grada Preloga – zanimljiva ekipna utrka u veslanju zmajskim čamcima koja će se održati u jesenskim mjesecima. Iz Turističke zajednice Grada Preloga nadaju se da će se ovi čamci koristiti kroz cijelu godinu za razne aktivnosti, poput team buildinga za tvrtke ili klubove.

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja