Međimurje Press
Poljoprivreda

Izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika u 2023. godini, 24.7.2023. u 10 sati, MSU Zagreb

Zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica EPP-a za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika Sunčana Glavak, u suradnji s Jutarnjim listom i Ministarstvom poljoprivrede, organizira izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika u 2023. godini koji će se održati sutra, u ponedjeljak, 24. srpnja 2023., s početkom u 10 sati u Muzeju suvremene umjetnosti (Avenija Dubrovnik 17, Zagreb).

Događanju će nazočiti ministrica poljoprivrede Marija Vučković, a videoporukom obratit će se povjerenik Europske komisije za poljoprivredu Janusz Wojciechowski.

Na ovogodišnjem, osmom izboru najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika, natječe se 20 finalista koji su, procjenom stručnog žirija sukladno pravilima Natječaja, imali najbolje projekte.

Najbolji među njima bit će proglašen na svečanoj završnici izbora te nagrađen iznosom od 3.500 eura. Drugoplasirani najbolji mladi poljoprivrednik ili poljoprivrednica bit će nagrađen iznosom od 2.000 eura, a trećeplasirani iznosom od 1.000 eura.

Nakon svečanosti proglašenja i uručenja nagrada, održat će se Poljoprivredna konferencija, čiji središnji dio čini panel na kojem sudjeluju Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Dalibor Kezele, direktor sektora Poljoprivreda u Podravki, Jan Marinac, predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika, te najbolji mladi poljoprivrednik ili poljoprivrednica u 2023. godini.

Dosadašnji pobjednici izbora najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika:

  1. – Martina Petrović, Vukojevci, uzgoj crne svinje
  2. – Ivan Veselić, Novo Selo Palanječko, ekološka proizvodnja voća i povrća, turizam u Lonjskom polju
  3. – Matija Cetinić-Frankos, Zaprešić, ekološki uzgoj bobičastog voća u poljoprivrednoj zadruzi Berry Organica
  4. – Ivan Gašić, Beketinci, proizvodnja i prerada kravljeg mlijeka
  5. – Zvonimir Kalić, Vrpolje, uzgoj industrijske konoplje
  6. – Goran Vrabec, Igrišće, uzgoj ljutih papričica, brend Volim ljuto
  7. – Ilija Jurić, Velika Kosnica, uzgoj jestivog cvijeća, mikro povrća i egzotičnog bilja

Cabinet of MEP Sunčana Glavak

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja