Međimurje Press
Poljoprivreda

Održano revijalno natjecanje orača sjeverozapadne Hrvatske!

U Prelogu na prvom revijalnom natjecanju u oranju sjeverozapadne Hrvatske snage su odmjerili najbolji orači iz Međimurske, Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Krapinsko-zagorske županije. Organizatori natjecanja su Udruga orača Međimurske županije i Grad Prelog, uz suorganizaciju Udruge natjecatelja u oranju Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Korpivničko-križevačke županije, pod pokroviteljstvom Međimurske županije.

Prvaci iz četiri županije natjecali su se u kategorijama plugova ravnjaka i plugova premetnjaka. U kategoriji plugova ravnjaka natjecali su se Saša Višak, Krunoslav Mužić, Juraj Hanžek i Luka Preko, a u kategoriji plugova premetnjaka Zoran Radiček, Tomiša Luka, Vilko Kukec i Bernard Matijević.

Otvorenju natjecanja nazočio je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je pohvalio trud članova Udruge orača Međimurja za organizaciju Prvog revijalnog natjecanja Sjeverozapadne Hrvatske. „Drago mi je da ste danas u našem lijepom Međimurju, kraju poznatom po vrijednim i marljivim ljudima, poljoprivrednicima.“

Segmenti koji su se ocjenjivali bili su kvalitetno oranje brazde, dobro zaoravanje biljnih ostataka, pravilna optimalna dubina, ravnina te slijeganje brazde. Osim natjecanja u kategorijama plugova ravnjaka i plugova premetnjaka, dva natjecatelja iz Koprivničko-križevačke županije prikazali su tehniku oranja u kategoriji Oldtimer.

(ps)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja