Međimurje Press
Grad Čakovec

Investicija Grada Čakovca vrijedna više od 663 tisuće eura

Nazire se novi društveni i vatrogasni dom u Savskoj Vesi, mještani jedva čekaju novo centralno mjesto okupljanja

Vatrogasno spremište, dvije garaže, uredi za sastanke, dvorana s kuhinjom, prostorije za mladež, namijenjeni udrugama, mjesnom odboru i vatrogascima, samo je dio onoga što će završetkom investicije imati na raspolaganju mještani Savske Vesi. Nakon što su više od desetljeća čekali da neki dio njihovog naselja postane gradilište, danas s ponosom promatraju rekonstrukciju te gradnju društvenog i vatrogasnog doma.

Investicija Grada Čakovca vrijedna više od 663 tisuće eura

Kako bi se uvjerili da radovi idu svojim tijekom te da su mještani zadovoljni novom investicijom, gradilište su obišli gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, predsjednik Mjesnog odbora Savska Ves Srećko Vranović, Robert Pevec, predsjednik DVD Savska Ves sa suradnicima Josipom Kolarićem, članom Upravnog odbora DVD-a i Ivanom Kraljićem, članom Nadzornog odbora DVD-a te Krunoslav Vidačić, predstavnik izvođača radova.

Radi se o investiciji Grada Čakovca vrijednoj više od 5 milijuna kuna, odnosno tek nešto manje od 664 tisuće eura, a koji će se zahvaljujući uspješnoj prijavi na mjeru 7.4.1. Programa ruralnog razvoja RH sufinancirati u iznosu od 80%.

U ovim trenucima radovi su unatoč još zimskim vremenskim uvjetima uznapredovali te se postojeći društveni dom ubrzano rekonstruira, a velika pozornost pridaje se dogradnji novog vatrogasnog doma. Kako je napomenuto, dijelovi parcele koji neće biti zauzeti građevinom, kolnim i pješačkim površinama, bit će prostor za nove zelene površine mjesta. Sigurno će biti dobro iskorištene uz velik broj djece i mladih koji se okupljaju u Savskoj Vesi, ali i u samom dobrovoljom vatrogasnom društvu koje ima 40-ak članova pomlatka i mladeži te oko 70 odraslih DVD-ovaca. Svi prisutni istakli su ponos što će na njihovom području niknuti ovakvo zdanje, dok je predsjednik DVD-a iskoristio priliku da zahvali što će vatrogasci Savske Vesi napokon imati svoj pravi dom. Naime 50-tih godina prostor se koristio kao škola, nakon toga bio je vatrogasni dom u vlasništvu Grada, a sada će biti isključivo u službi i na korištenje mještanima i vatrogascima.

Gradonačelnica je pritom zahvalila svima uključenima u projekt, službama koje su izradile projekt, prijavile ga za sufinanciranje te onima koji ga provode i podržavaju, a posebno mještanima koji su prepoznali da se sve što se u mjestu radi, svaki projekt i investicija, veći ili manji, radi isključivo za njih. „Veliki naglasak stavljam na ravnomjerni razvoj svakog mjesnog odbora i gradskog kotara, svjesna kako u svakom dijelu grada imamo sugrađane koji su zaslužili novu rasvjetu, sigurniji prijelaz ceste, ulaganje u školu, dom ili nešto treće, ali i u investicije koje su čekali desetljećima. Polako i sigurno to mijenjamo, sustavnim radom i pripremom dokumentacije za natječaje i financijske omotnice koje nam se tek otvaraju. Radovi idu prema planu i vjerujem kako ćemo svi biti ponosni na sve ono što će Savčarke i Savčari ostvarivati u razdoblju koje dolazi, upravo zahvaljujući novim uvjetima“, dodala je Cividini svjesna kako su vatrogasci i u prijašnjim uvjetima dva puta uzeli naslov državnih prvaka i izborili nastup na vatrogasnoj olimpijadi.

Velika proslava najavljena u kolovozu 2023.! Otvorenje doma, proslava Dana Savske Vesi, 100. obljetnice DVD-a Savska Ves i predstavljanje monografije

Koliki značaj ova investicija ima za mjesto i mještane, najbolje govori činjenica kako je već u pripremi velika proslava i okupljanje cijele Savske Vesi i njihovih gostiju. Tako je u kolovozu najavljeno kako će se uz Dana mjesta, obilježiti 100. obljetnica DVD-a Savska Ves, predstaviti bogata monografija te tom prigodom upriličiti i svečanost otvorenja novog doma. Kako u ovom trenutku svi radovi idu prema planu, 19. kolovoz 2023. godine zasigurno će velikim slovima ostati upisan u povijesti čakovečkog prigradskog naselja.

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja