Međimurje Press
Izložbe

Planinari društva Međimurje izložbom fotografija prikazali svoju strast

U galeriji Scheierove palače u Čakovcu, jučer je otvorena sedma izložba fotografija na temu Međimurci u planini Hrvatskog planinarskog društva Međimurje. Da je planinarenje strast od koje se ne može odustati nakon što čovjek prvi puta osjeti snagu ljepote netaknute prirode, rekao je i predsjednik HPD-a Međimurje Željko Poljak.

Planinare okuplja ljubav prema prirodi i spokoju kakav samo ona može pružiti čovjeku načetom brzim ritmom svakodnevice, a s javnošću su je podijelili nizom fotografija koje čuvaju uspomene s mnogih visova koje su osvojili.

Anđelko Borković, član Upravnog odbora istaknuo je kako fotografije prikazuju trenutke koji se više nikad neće ponoviti, te da su trajni podsjetnik mjesta koja su posjetili. „Fotografije bude sjećanja i uspomene, ali i želju za povratkom na mjesto gdje su one nastale.“

HPD „Međimurje“ osnovala je skupina zaljubljenika u planinarenje 1995. godine u Čakovcu. Na to ih je nagnala sve izraženija  potreba traganja urbanog čovjeka za zdravim  povratkom prirodi i aktivnom, relaksirajućemu ispunjenju slobodnog vremena. S obzirom da društvo okuplja ljude različitih dobnih skupina tomu su prilagođene njihove aktivnosti, odnosno pohodi.

Okosnica djelovanja našega društva je organiziranje društvenih izleta i planinarskih tura po planinama Hrvatske, Slovenije, Austrije od laganih šetnica planinskim pašnjacima, do zahtjevnih uspona svijeta visokog gorja te penjanja carstvom vječitog snijega i leda“, poručuju članovi HPD-a Međimurje te pozivaju nove članove da im se pridruže i spoznaju put na kojem nema stresa.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja