Međimurje Press
Hrvatska

Raste broj oboljelih do 16 sati ove subote 657

PET OSOBA PREMINULO

Ministar zdravstva Vili Beroš na press konferenciji Nacionalnog stožera u subotu poslijepodne rekao je da je u Hrvatskoj od subote ujutro, kada je zaraženih ukupno bilo 635, broj oboljelih od koronavirusa porastao za 22 bolesnika, ukupno je zaraženo 657 ljudi. U 24 sata to je 71 bolesnik više.

Ministar je rekao da je dosad umrlo pet pacijenata. Peta žrtva je muškarac srednje životne dobi,.

“Nažalost, jedan bolesnik je preminuo. Imao je povišeni krvi tlak, to je jedna od rizičnijih bolesti za infekciju koronavirusom. Oni koji imaju neke kronične bolesti su u velikom riziku i trebaju se jako paziti”, rekla je ravnateljica infektivne klinike Alemka Markotić.

Ravnatelj HZJZ-a Tomislav Capak rekao je da je 3.135 bliskih kontakata zaraženih, a 20.070 ljudi je u samoizolaciji.

Policija je prikupila 3.290 dojava o kršenju samoizolacije, od čega 865 slučaja je utvrđeno. Ti sugrađani koji se ne drže mjera platit će kazne”, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Nemamo dojava da se krše epidemiološke mjere na tržnicama na kojima su danas otvoreni neki dućani”, rekao je.

Ministar je ponovno pozvao građane da ostanu doma.

Rekao je kako se od sutra press konferencije stožera više neće održavati dvaput dnevno (u 9 i 16 sati) kao dosad, već jednom u 14 sati.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja