Međimurje Press
Vijesti

Predsjednik RH: “Ovo nije vrijeme za knjigovodstvo, nego za vodstvo”

Predsjednik Zoran Milanović danas je komentirao je mjere Vlade za pomoć gospodarstvu

“Mjere su ekonomski štit, ovo je ekonomski štit, a ne stimulans. Mjere će se mijenjati u hodu. Važno je da onima koji su ekonomski najugroženiji pošaljemo poruku da smo tu. Oni moraju imati poruku i nisu im dovoljna samo obećanja i tu je došlo do raskoraka između Vlade i poduzetnika”, smatra Milanović.

Upozorio je da oko 260 tisuća ljudi zaposlenih u javnom sektoru trebaju snositi teret ovoga što se sada događa. Predlaže da im se svima smanje plaće za određeni postotak, ali na precizan rok. “To treba učiniti što prije pa ćemo za pola godine vidjeti gdje smo”, rekao je Milanović, dodajući da suspenzija radnih prava nikad ne zvuči dobro, no ima smisla ako se odredi neki rok.

Predsjednik smatra kako država mora svakome tko je ostao bez posla garantirati minimalac. “Ovo nije vrijeme za knjigovodstvo, nego za vodstvo. Ovo je vrijeme za zaduživanje, vlada će morati ponuditi još nešto, u smislu jasnoće”, uvjeren je predsjednik.

Nema ništa protiv niti da se oni koji su u samoizolaciji prate pomoću mobitela, no smatra kako tu treba biti precizan i da nije dovoljno da to određuje odredba koja kaže “za potrebe nacionalne sigurnosti”.

Izvor:https://dnevnik.hr/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja