medjimurjepress@gmail.com

Isplata dividende članovima Hrvatskih branitelja iz Fonda HB za 2019. godinu

Ukupan iznos namijenjen za isplatu dividende za 2019. godinu iznosi 12.554.813,24 kuna, što po jednom udjelu iznosi 6,84 kuna. To je gotovo dvostruko veći iznos u odnosu na 2018. godinu, kada je dividenda po jednom udjelu iznosila 3,82 kune.

Isplata dividende za 2019. godinu iz Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji (Fond HB) započet će u ponedjeljak, 28. rujna 2020.

Naime, Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji  je tijekom 2019. godine zadržao stabilnost i likvidnost te pravovremeno osigurao sva potrebna sredstva za isplatu članovima.

Fond je u 2019. godini ostvario neto dobit od 50,2 milijuna kuna u odnosu na 28,8 milijuna neto dobiti iz 2018. godine, što je porast neto dobiti od 74%.
Porast neto dobiti rezultat je uspješne suradnje Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja s društvom za upravljanje koji aktivno pristupaju i surađuju s tvrtkama iz portfelja fonda te kontinuirano rade na unaprjeđenju korporativnog upravljanja i dugoročne strategije Fonda.

Isplata dividendi obavljat će se isključivo u poslovnicama FINA-e, a za to će biti potrebno predočiti osobnu iskaznicu ili putovnicu te dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru. Važno je napomenuti da drugi dokumenti neće biti prihvaćeni niti uzeti u obzir.

S obzirom da je datum raspodjele dobiti Fonda HB dan 25. rujan 2020. godine, pravo na isplatu dividende imat će:
– oni branitelji koji posjeduju udjele u Fondu HB i

  • oni koji su zahtjev za otkup udjela podnijeli poslije 27. srpnja 2020. godine.

Na dividendu iz Fonda HB nemaju pravo članovi Fonda HB koji su:
– zahtjev za otkup udjela podnijeli zaključno s 27. srpnjem 2019. g. ili ranije;

  • otkupili svoje udjele i više ne raspolažu niti jednim udjelom.

Zaprimanje zahtjeva za otkup udjela i isplata udjela iz Fonda HB obavljat će se nesmetano i na spomenute dane, prema uobičajenoj proceduri.
Za podnošenje zahtjeva za otkup udjela te isplatu dividende bit će potrebno, uz važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu, dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru (ili osobnu iskaznicu na kojoj je otisnut OIB) te preslike navedenih dokumenata. 

Dražen Tkalec

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*