Međimurje Press
Vijesti

LIJEČNICA PRESUDILA SEBI NAKON NIZA UVREDA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Mlada specijalizantica hematologije ŽB Čakovec pronađena je mrtva dan nakon što je na Facebooku objavljena kritika na njezin rad, koju je napisala članica porodice jednog pacijenta. Ta kritika dovela je do niza drugih uvreda na njezin račun, a smrt se dogodila u Zagrebu, gdje je liječnica boravila tijekom tjedna na specijalizaciji. Pored njezina beživotnog tijela pronađeno je 20 praznih pločica tableta. Popila ih je između 25. i 27. siječnja.

Policija je potvrdila da je riječ o samoubojstvu, a doktorsko udruženje su zajedno osudile internetsko nasilje prije nego što je potvrđeno da je smrt povezana s javnim sramoćenjem.

Dr. Igor Šegović, ravnatelj Županijske bolnice u Čakovcu, izrazio je žaljenje i naveo da je planiran sastanak na temu prozivanja liječnika na internetu. Istaknuo je da bolnice nemaju sredstava za pružanje pravne pomoći liječnicima, ali da ih mogu poticati na pokretanje privatnih tužbi zbog klevete. Kolege su opisale preminulu  kao vrijednu i predanu poslu, koja je sama prošla tešku bolest i odlučila se specijalizirati kako bi pomogla drugima.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja