Međimurje Press
Vijesti

Umro je DANIJEL REŽEK

Rođen je 18. srpnja 1936. u Čakovcu. Diplomirao je na Građevinskom odjelu Arhitektonsko-građevinskogeodetskog fakulteta u Zagrebu, a potom magistrirao i doktorirao na Fakultetu građevinskih znanosti u Zagrebu.

Najprije je bio profesor na Građevinsko-tehnološkoj školi u Čakovcu, a zatim tehnički direktor u GK
Međimurju. Bio je zastupnik u Privrednom vijeću Sabora i delegat u skupštini Privredne komore Hrvatske.
Bio je također predsjednik općine Čakovec, član Izvršnog vijeća Sabora i sekretar Republičkog sekretarijata za vodoprivredu te Republičkog komiteta za građevinarstvo, stambene i komunalne poslove i zaštitu čovjekove okoline. Istodobno je bio viši predavač na Fakultetu građevinskih znanosti.

Bio je i dugogodišnji Predsjednik Društvo Međimuraca u Zagrebu i čovjek koji je ostavio neizbrisivi trag u razvoju i djelovanju Društva.

Za generalnog direktora Ingre izabran je 1984. Pod njegovim se vodstvom u Ingri razvija timski rad i vođenje projekata na marketinškoj i inženjerijskoj razini. U zasluge dr. Režeka valja ubrojiti to što je uspio
Ingru sačuvati i održati u vremenu u kojemu su propale ili se znatno smanjile sve njezine najveće članice. Danas je predsjednik Nadzornog odbora Ingre.

Od 1961. godine gradi svoju zbirku likovnih djela s motivom bika koja danas broji gotovo 600 primjeraka.

Prijateljevao je s mnogima, a posebna čast bila mu je kada je Muzeju Međimurja darovao ostavštinu kompozitora Ljube Kuntarića.

Neka mu je laka Hrvatska zemlja i Međimurska gruda trda koju je toliko volio.

Sahrana će biti 14. veljače u 14 sati na čakovečkom groblju Mihovljan.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja