Međimurje Press
Najave

Društvo Međimuraca u Zagrebu organizira Međimurski gospodarski forum “Međimurje kak si lepo zeleno”

Dugogodišnji napori i ulaganja u zbrinjavanje otpada pozicionirala su Međimursku županiju kao jednu od vodećih u Republici Hrvatskoj. Nastavno na aktualnu temu zbrinjavanja otpada u gradu Zagrebu, Društvo Međimuraca u Zagrebu je odlučilo organizirati  Međimurski gospodarski forum s primjerima dobrih praksi u gospodarenju otpadom.

Forum počinje u 14:30 sati kratkim izlaganjima direktora komunalnih poduzeća Međimurske županije na temu ključnih trendova i izazova u zbrinjavanju otpada.

Nakon uvodnih deset minuta izlaganja održati će se panel rasprava u trajanju od 45 minuta u kojoj će Međimurski župan, gospodin Matija Posavec, zajedno s gradonačelnicom Čakovca, gospođom Cividini, gradonačelnikom Preloga, gospodinom Kolarekom, gradonačelnikom Murskog Središća, gospodinom Srpakom, načelnikom općine Belica, gospodinom Taradi te direktorom tvrtke Technix, gospodinom Đurom Horvatom, prikazati izazove s kojima se susretala Međimurska županija i njezini gradovi u zbrinjavanju otpada te koji primjeri dobre prakse su se pokazali kao najučinkovitiji.

Forum zaključuju predstavnici Sveučilišta Sjever s kratkim izlaganjem na temu “Suradnja lokalne samouprave i akademske zajednice u području gospodarenja otpadom i zaštitom okoliša”.

Forum će se održati 30.11.2022., 14:30 sati, u Kući Europe (Augusta Cesarca 4)

Dario Varošanec

Glavni tajnik

Društvo Međimuraca u Zagrebu

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja