Međimurje Press
Kultura i obrazovanjeNajave

Otvorenje izložbe dječjih likovnih i literarnih radova nastalih u sklopu školskog projekta Florijan i ja 2022.

Nova vremena uvjetovana pandemijom,  lani su nas primorala  na promjene u pristupu i realizaciji školskog projekta  „Florijan i ja“ kojeg od 2015. provodimo u OŠ Domašinec i PŠ Florijana Andrašeca Dekanovec u čast pučkom piscu Florijanu Andrašecu.

Prošlogodišnja ideja  o likovnom natječaju za učenike osnovnih škola  kajkavskog govornog područja  bila  je odlično prihvaćena te je  nastavljena  i ove godine,  dopunjena   literarnim natječajem.
Tema natječaja ove su godine bile pejzažni motivi u pjesmama Florijana Andrašeca: Tam pri našoj staroj Muri, Črez šumu, Vrbe, Snieg, Proleče, Leto, Jesen. Za likovni natječaj likovni problem bio je kontrast/simetrija/zrcaljenje.

Na raspisani natječaj javilo  se 14 škola u literarnom dijelu, te 21 škola  likovnom dijelu natječaja. Ukupno je pristiglo 46 literarnih radova (19 u  konkurenciji razredne nastave i 25 predmetne) i  70 likovnih radova (48 u konkurenciji nižih razreda i 22 rada viših razreda).

S ponosom ističemo da su radovi  pristigli iz škola kajkavskog govornog područja iz ukupno 6 županija:
Međimurske, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Primorsko-goranske te Grada Zagreba.

I ove godine nastavili smo i suradnju s Učiteljskim fakultetom – Odsjekom u Čakovcu u vidu studentskih seminarskih radova (kolegij Metodika kajkavskog narječja i književnosti – profesorica Tamara Turza Bogdan).

Otvorenje izložbe dječjih likovnih i literarnih radova nastalih u sklopu školskog projekta Florijan i ja 2022., održat će se 28.travnja 2022. u 10 sati u Domu kulture u Dekanovcu.

Mirjana Kramar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja