Međimurje Press
Policija

Čakovec – zbog niza počinjenih prekršaja vozačici privremeno oduzeto vozilo!

U srijedu, 2. siječnja 2022. godine oko 23,55 sati u Čakovcu, Ulici kralja Tomislava policijski službenici Policijske postaje Čakovec su u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil  čakovečkih registarskih oznaka kojim je upravljala 39–godišnjakinja s područja Općine Belica.

Prilikom kontrole vozila i vozačice utvrđeno je da upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u količini od 1,68 g/kg, za vrijeme kada joj je vozačka dozvola oduzeta te za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.

Zbog počinjenih prekršaja vozačica je uhićena i privedena u policijsku postaju.

Unatrag tri godine, tri puta je pravomoćno osuđivana za počinjenje prekršaja iz članka 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola), dok je sukladno članku 229. tog zakona vozilo kojim je upravljala privremeno oduzeto.

Vozačica je uz optužni prijedlog dovedena na Općinski sud u Čakovcu, Prekršajni odjel, gdje je saslušana te joj je rješenjem određeno zadržavanje do 15 dana nakon čega je predana u zatvor, u Varaždinu.

INFORMACIJA

  • Najava provođenja akcije „Nadzor teretnih automobila i autobusa“ 

U razdoblju od 7. do 13. veljače 2022. godine policijski službenici svih policijskih postaja, uključujući  i graničnu policiju, na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti tijekom kojih će u cestovnom prometu pojačano nadzirati teretne automobile i autobuse.

Spomenute aktivnosti su usklađene s akcijama ROADPOL-a za 2022. godinu, a sukladno navedenom terminu provest će se na području cijele Republike Hrvatske.

U utorak, 8. veljače 2022. godine od 8 do 13 sati aktivnosti iz najavljene akcije provest će se u suradnji s policijskim službenicima iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

  • Dvije poštene građanke u Čakovcu pronašle izgubljeni novac 

Čakovec – u Uskoj ulici pronađen novac, traži se vlasnik

U petak, 4. veljače 2022. godine u Čakovcu, Uskoj ulici, savjesna i poštena građanka pronašla je novac te ga donijela u Policijsku upravu međimursku.

Pozivamo vlasnika koji je izgubio novac, da se javi u Nalazni ured, u sjedište Policijske uprave međimurske, Čakovec, Jakova Gotovca 7.

Čakovec – u Obrtničkoj ulici pronađen novac, traži se vlasnik

U subotu, 29. siječnja 2022. godine u Čakovcu, Obrtničkoj ulici, u blizini trgovačkog centra savjesna i poštena građanka pronašla je novac te ga donijela u Policijsku upravu međimursku.
Pozivamo vlasnika koji je novac izgubio, da se javi u Nalazni ured, u sjedištu Policijske uprave međimurske, Čakovec, Jakova Gotovca 7.

Marina Soldat                       

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja