Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija PU međimurske za četvrtak, 23. veljače 2023.

Otkriveni napadači na maloljetnog mladića u Čakovcu

Prema trojici osumnjičenih maloljetnika zbog počinjenog kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Čakovečki policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad trojicom maloljetnika  zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju. O ovom događaju  izvijestili smo javnost početkom veljače ove godine (U Čakovcu napadnut maloljetnik).

Sumnja se kako su trojica osumnjičenih maloljetnika u četvrtak, 2. veljače nešto prije 20 sati u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, prišli dvojici maloljetnika te potom fizički nasrnuli na jednog od njih. Izudarali su ga rukama po tijelu, uslijed čega je napadnuti mladić pao na tlo, a potom su ga osumnjičeni nastavili udarati nogama po tijelu.

U opisanom događaju napadnuti maloljetnik lakše je ozlijeđen.

Prema trojici osumnjičenih maloljetnika zbog počinjenog kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju (čl. 118. st. 1. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona.), podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Ubrzo nakon razbojništva uhićen počinitelj

Odmah nakon dojave pokrenuta je intenzivna policijska potraga za odbjeglim razbojnikom, koji je u ubrzo pronađen u centru Čakovca

Jučer, 23. veljače nešto prije 20 sati u Čakovcu, Ulici kralja Tomislava, maskirani počinitelj ušao je u zlatarnicu te uz prijetnju hladnim oružjem od 30-godišnje zaposlenice zatražio da mu preda novac i nakit. Nakon toga zaposlenica je stavila novac i veću količinu nakita u torbu te se počinitelj s plijenom udaljio iz zlatarnice. Prilikom razbojništva 30-godišnja zaposlenica nije ozlijeđena, dok će se materijalna šteta utvrditi nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva.

Odmah nakon dojave pokrenuta je intenzivna policijska potraga za odbjeglim razbojnikom, koji je ubrzo pronađen.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske u Ulici bana Josipa Jelačića pronašli su 25-godišnjaka za kojeg su posumnjali da je počinitelj razbojništva, pošto je nosio torbu u kojoj je pregledom pronađen novac i nakit. Mladić je uhićen i privedenu Policijsku postaju Čakovec na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 25-godišnjak s područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo razbojništva. Tijekom današnjeg dana (24. veljače) osumnjičenik će se uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom odvjetništvu, predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Provedene preventivne aktivnosti iz sigurnosti cestovnog prometa u Palovcu i Maloj Subotici

Sudionicima u prometu upućen je apel da dosljedno poštuju prometne propise

U dva navrata, 15. i 21. veljače u jutarnjim satima u Palovcu, u Glavnoj ulici i u Maloj Subotici, Glavnoj ulici, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provodili su preventivne aktivnosti.

Aktivnosti su provedene prema pješacima, vozačima bicikla i ostalim sudionicima u prometu, a posebno prema starijim osobama.

Nadziranim sudionicima podijeljen je promidžbeni materijal i održana edukacija u odnosu na poštivanje brzine kretanja vozila, pravilima prednosti prolaska, upravljanja pod utjecajem alkohola i dr. Sudionicima u prometu upućen je apel da dosljedno poštuju prometne propise i pravila ponašanja u prometu.

Tijekom vikenda provest će se akcija “Alkohol”

Slika /DANIJELA TURK 2019/IMG_8535.JPG

Akcija će se provesti sa subote na nedjelju (25./26. veljače) od 21 do 3 sata

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec sa subote na nedjelju (25./26. veljače 2023.) od 21 do 3 sata provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Operativna akcija usmjerit će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja.

RADOVAN GAČAL

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja