Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija PU međimurske za ponedjeljak 19. lipnja 2023.

Provedene preventivne aktivnosti policije na Sportskim igrama mladih u Prelogu

Građani su neposredno upoznali s uvjetima upisa na aktualni natječaj Ministarstva unutarnjih poslova koji ove godine zaključno s 1. kolovozom upisuje 250 učenika/učenica u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka i zaključno s 15. kolovozom 350 polaznika za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka

U petak, 16. lipnja 2023. godine od 16,30 do 19,30 sati u Prelogu, na području Sportskog parka Mladost, kontakt policajci Policijske postaje Prelog u suradnji s Interventnom jedinicom policije, službenicima kriminalističke policije, Postajom prometne policije i policijskim službenikom za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske, sudjelovali su na „Sportskim igrama mladih 2023“ na kojima je prisustvovalo petstotinjak učenika osnovnih škola iz Preloga i okolice. Za napomenuti je kako su uz policijske službenike svoj info kutak oformili i djelatnici pravosudne policije iz Varaždina i aktivisti Gradskog društva Crvenog križa Čakovec.

Veseli i razigrani osnovnoškolci su se na sportskim igrama natjecali u atletici i graničarima te u nogometu, dok su od strane policijskih službenika na informativnom punktu upoznati s različitim preventivnim aktivnostima policije, kojom prilikom su im pruženi odgovori na mnogobrojna pitanja iz domene rada policije. Ujedno, svim posjetiteljima punkta omogućeno je razgledavanje izložbenog prostora policije, gdje im je najviše zanimanje pobudio službeni policijski pas „Loka“, kao i tzv. „Marica“ (specijalno vozilo policije namijenjeno za prijevoz i dovođenje osoba), a s drugim posjetiteljima, njihovim roditeljima i nastavnicima mogli su razgledati i policijski motocikl i službeni bicikl, kao i mnogobrojnu opremu interventne policije. Policijska vozila i oprema tom su prilikom kod djece izazvala veliku pažnju i oduševljenje te im je omogućeno da takve trenutke ovjekovječe fotografiranjem.

Uz osnovnoškolce policijski informativni kutak posjetili su i učenici prvih razreda Srednje škole Prelog, kao i mnogobrojni građani kojima su policijski službenici na informativnom punktu neposredno upoznali s uvjetima upisa na aktualni natječaj Ministarstva unutarnjih poslova koji ove godine zaključno s 1. kolovozom upisuje 250 učenika/učenica u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka i zaključno s 15. kolovozom 350 polaznika za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Preventivno-edukativne aktivnosti i animacijski događaji u sklopu „Sportskih igra mladih 2023.“ pod geslom „Zajedno više možemo-u akciji s policijom“ imale su za cilj promicanje zdravog stila života u sportskom duhu te promicanja pozitivne kulture navijanja, koja isključuje svaki oblik nasilja, huliganizma, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje, kao i prezentaciju zanimanja policajac/policajka s ciljem pobuđivanja interesa kod mladih za tu profesiju.

Informativni punkt policije bio je odlično posjećen, dok su podršku policiji na informativnom punktu svojim prisustvom pružili gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki, Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa, načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić i predstavnici organizatora Plazma sportskih igara gospoda Tomislav Gudić i Mario Bauer.

(Nenad Risek)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja