Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija PU međimurske za srijedu 2. kolovoza 2023.

Dvije krađe zbog nepažnje, u Bogdanovcu i Čakovcu

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo na brijegu.jpg

Materijalna šteta iznosi više stotina eura

U srijedu 2. kolovoza 2023. godine u jutarnjim satima u šumi kod Bogdanovca, nepoznati počinitelj je iskoristio nepažnju vlasnika koji je izvodio radove i skinuo jaknu s novčanikom odakle mu je ukrao novac.

U popodnevnim satima u Čakovcu, Perivoju Zrinskih, u parku, nepoznati počinitelj je ukrao ruksak sa štanda u kojem se nalazio mobitel, novčanik s novcem i dokumentima i druge osobne stvari.

Materijalna šteta iznosi više stotina eura. Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Počinio krađu u Držimurcu pa uhvaćen

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 12.JPG

Pao počinitelj koji je iz nezaključanog spremišta ukrao motorni trimer

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 21-godišnjakom s područja općine Mala Subotica utvrđeno je da je od 22. do 26. srpnja 2023. godine u Držimurcu ušao sa stražnje strane dvorišta te je iz nezaključanog spremišta ukrao motorni trimer u vrijednosti od nekoliko stotina eura.

Protiv mladića se podnosi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela krađa nadležnom državnom odvjetništvu.

Pozivamo vozače na pojačan oprez zbog divljači na cestama

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/jelen.jpg

U nastojanju da se spriječe ovakvi događaji upozoravamo vozače da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti

U posljednjih nekoliko dana na prometnicama diljem Međimurske županije evidentirano je osam naleta vozilima na divljač (uglavnom srneću divljač), koja je pretrčavala kolnik.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji upozoravamo vozače da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti.

Pojava divljači na našim prometnicama najučestalija je u ranim jutarnjim te kasnim večernjim satima.

Ujedno, apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju prometna pravila i postavljenu prometnu signalizaciju kako bi sigurno stigli na svoja odredišta.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja