Međimurje Press
Policija

Dnevna informacija PU međimurske za srijedu, 8. veljače 2023.

Okrivljena 37-godišnjakinja neovlašteno posjedovala amfetamin

Policijski službenici Postaje prometne policije oduzeli su 5,31 grama amfetamina 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 37-godišnjakinja s područja općine Strahoninec, počinila prekršaj iz Zakon o suzbijanju zlouporabe droga.

Naime, u utorak, 7. veljače u 16:15 sati u Čakovcu, Kalničkoj ulici, okrivljena je neovlašteno posjedovala drogu amfetamin mase 5,31 grama.

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec oduzeli su drogu te će se protiv okrivljene 37-godišnjakinje podnijeti optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel).

Dvojica mladića osumnjičena za razbojništvo u Domašincu te krađu u Gardinovcu

Ubrzo nakon počinjenja razbojništava preloški policajci pronašli su počinitelje te ih uz podnijetu kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predali pritvorskom nadzorniku

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su stariji maloljetnik s područja Međimurske županije te 19-godišnjak s područja općine Mala Subotica, počinili kaznena djela razbojništava i krađe.

Naime, sumnja se kako su u utorak, 7. veljače nešto poslije 17 sati u Domašincu, Glavnoj ulici, ušli u otključanu ljetnu kuhinju, koja se nalazi u sklopu obiteljske kuće te su uz primjenu fizičke sile nad 82-godišnjom vlasnicom počinili razbojništvo. Tijekom razbojstava osumnjičeni su ukrali dvije torbice i nakit, a potom pobjegli s mjesta događaja. Prilikom bijega jednu od ukradenih torbica odbacili su u dvorištu kuće. U opisanom događaju 82-godišnjakinja lakše je ozlijeđena, dok je materijalnu štetu procijenila na oko 200 eura.

Ujedno, dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se kako su spomenuti osumnjičenici, također u utorak, 7. veljače nešto prije 12 sati u Gardinovcu, iz nezaključane ljetne kuhinje ukrali dva mobitela i 50 eura, sve vlasništvo 57-godišnjaka. Oštećeni je odmah nakon krađe u polju nedaleko Gardinovca sustigao osumnjičenike. Na njegov zahtjev vratili su mu ukradene mobitele, dok su ukradenih 50 eura zadržali jer oštećeni nije znao da mu je ukraden i novac, a potom su se udaljili u smjeru Piškorovca.

Protiv 19-godišnjaka te prema starijem maloljetniku zbog počinjenja kaznenih djela razbojništva i krađe, nadležnom državnom odvjetništvu podnijete su kaznene prijave te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja