Međimurje Press
Policija

Info Policijske uprave međimurske za ponedjeljak, 2. rujna 2024. godine

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Jučer, 2. rujna u 10:25 sati Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio je telefonsku dojavu da je u Podturnu provaljeno u bankomat.

Izlaskom na mjesto događaja te dosad provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako je nepoznati počinitelj u noći s nedjelje na ponedjeljak, 1./2. rujna u Podturnu, Ulici Florijana Andrašeca, provalio u bankomat koji je smješten u pročelju ljekarne. Počinitelj je iz bankomata ukrao zasad neutvrđenu količinu novca. Točan iznos materijalne štete bit će poznat nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva oštećenog trgovačkog društva iz Zagreba.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Edukacija mještana Pribislavca o protupožarnim mjerama

Mještani su educirani o uzrocima nastanka i širenja požara na otvorenom prostoru s posebnim naglaskom na usvajanje samozaštitnog ponašanja kod spaljivanja korova i drugih tvari na otvorenom prostoru te poduzimanja odgovarajućih preventivnih mjeri kod loženja vatre na otvorenom prostoru

Jučer, 2. rujna u prijepodnevnim satima u Pribislavcu, Ulici Zvonimira Baloga, policijski službenici Policijske postaje Čakovec proveli su preventivne aktivnosti s ciljem edukacije građana o nužnosti poduzimanja protupožarnih mjera tijekom ljetnih mjeseci.

Preventivne aktivnosti provedene su u cilju sprječavanja nastanka požara na otvorenom prostoru na području općine Pribislavec vezano uz provedbu programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2024. godini.

Mještani su educirani o uzrocima nastanka i širenja požara na otvorenom prostoru s posebnim naglaskom na usvajanje samozaštitnog ponašanja kod spaljivanja korova i drugih tvari na otvorenom prostoru te poduzimanja odgovarajućih preventivnih mjeri kod loženja vatre na otvorenom prostoru.

Ujedno, na informativnom punktu uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije mještani su informirani o nacionalnom preventivnom projektu „Web heroj“ (sigurnost na internetu).

Tijekom preventivnih aktivnosti policijski službenici dijelili su građanima prigodne edukativne letke.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja