Međimurje Press
Policija

Info Policijske uprave međimurske za ponedjeljak, 26. lipnja 2023. godine

Teško ozlijeđen radnik u padu s građevinske skele

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni 43-godišnjak prevezen je u Opću bolnicu Varaždin, gdje je zadržan na daljnjem liječenju

Jučer, 26. lipnja oko 8:10 sati u Kotoribi, Kolodvorskoj ulici, prilikom izvođenja građevinskih radova na objektu Doma za odrasle osobe, teško je ozlijeđen 43-godišnji djelatnik poduzeće sa sjedištem na području Ludbrega.

Tijekom fasaderskih radova 43-godišnjak je uslijed trenutne slabosti pao s radne platforme (metalne skele). S visine oko 2 metra glavom je udario o betonsku podlogu te se pritom teško ozlijedio.

Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Opću bolnicu Varaždin, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Kriminalistička istraživanja se nastavljanju kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice.

O događaju je izviještena nadležna inspekcija zaštite na radu te nadležno državno odvjetništvo.

Upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,38 promila

Zbog upravljanja automobilom pod utjecajem alkohola 53-godišnji vozač kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 1240 eura uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci

Jučer, 26. lipnja u 19:55 sati u Pušćinama, Čakovečkoj ulici, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, zaustavili su 53-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka.

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,38 g/kg.

Vozač je uhićen i priveden u prostoriju za zadržavanje Policijske uprave međimurske.

Zbog upravljanja automobilom pod utjecajem alkohola (prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama) 53-godišnji vozač kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 1240 eura uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Dvojica mladića osumnjičena za pokušaj teške krađe

Ubrzo nakon počinjenja opisanog kaznenog djela čakovečki policajci pronašli su dvojicu mladića za koje se sumnja da su počinili tešku krađu u pokušaju te uhitili i priveli na kriminalističko istraživanje

U nedjelju, 25. lipnja nešto prije ponoći u Čakovcu, Ulici Ivana Gorana Kovačića, kod glavnog ulaza u Županijsku bolnicu, nepoznati počinitelji provali su u prostorije pekarnice, vlasništvo trgovačkog društva iz Čakovca. Nasilno su otvorili ulazna vrata pekarnice te ušli u njenu unutrašnjost, ali pritom nisu ništa ukrali.

Ubrzo nakon počinjenja opisanog kaznenog djela čakovečki policajci pronašli su dvojicu mladića za koje se sumnja da su počinili tešku krađu u pokušaju. Mladići su uhićeni te privedeni u Policijsku postaju Čakovec na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 18-godišnjak i 20-godišnjak, obojica sa šireg područja grada Čakovca, počinili kazneno djelo teške krađe u pokušaju. Protiv osumnjičenih mladića podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja