Međimurje Press
Policija

Info Pu međimurske

Sljedećeg tjedna pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/pojas ilustracija 2.jpg

Od 11. do 17. ožujka akcija će se provesti na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj

U razdoblju od 11. do 17. ožujka 2024. godine policijski službenici svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske pojačano će nadzirati korištenje sigurnosnog pojasa. Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2024. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

Ujedno, u srijedu 13. ožujka 2024. godine od 8 do 14 sati akcija nadzora korištenja sigurnosnog pojasa provest će se u suradnji s Varaždinskom i Koprivničko-križevačkom policijskom upravom.

Akcija će se prvenstveno usmjeriti na suzbijanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa na prednjem i stražnjem sjedalu. Ujedno, tijekom akcije sankcionirat će se svako grubo kršenje prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).

Tijekom vikenda pojačani nadzor upravljanja pod utjecajem alkohola

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_8535.JPG

Akcija će se provesti u noći sa subote na nedjelju (9./10. ožujka 2024.) od 22 do 4 sata

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju (9./10. ožujka 2024.) od 22 do 4 sata provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Aktivnosti iz akcije usmjerit će na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja