Međimurje Press
Policija

Info PU međimurske za četvrtak, 1. veljače 2024. godine

Tijekom vikenda pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Akcija Alkohol.jpg

Tijekom pojačanih aktivnosti posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju (3./4. veljače 2024.) od 23 do 5 sati provesti aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Aktivnosti iz akcije usmjerit će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

Dvojica maloljetnika tijekom prošlogodišnjeg “Porcijunkulova“ provalila u zaključani hladnjak te ukrali razna pića

Protiv osumnjičenih maloljetnika zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Čakovečki policajci proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mlađih maloljetnika s područja Međimurske županije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe.

Maloljetnike se sumnjiči kako su u ponedjeljak, 31. srpnja 2023. godine u ranim jutarnjim satima u čakovečkom Perivoju Zrinskih, nasilno otvorili zaključani hladnjak smješten u kućici za prodaju pića te potom ukrali razna alkoholna i bezalkoholna pića. Materijalna šteta prema dostavljenom odštetnom zahtjevu poduzeća iz Šenkovca procijenjena je na oko 150 eura.

Protiv osumnjičenih maloljetnika zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

“Poštujte naše znakove” u Osnovnoj školi Kuršanec

  • Slika /2024/OŠ KURŠANEC PREVENCIJA PROMET 01022024/OŠ Kuršanec 2.jpg

Tijekom predavanja učenicima su podijeljene reflektirajuće kišne kabanice osigurane sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometu Republike Hrvatske

Jučer, 1. veljače u prijepodnevnim satima u Osnovnoj školi Kuršanec policijska službenica za prevenciju Policijske postaje Čakovec, Nataša Jalšovec-Tomašić provela je aktivnosti iz preventivnog projekta “Poštujte naše znakove” pod nazivom “Oprezno u prometu s najmlađima”.

Tom prilikom održano je edukativna predavanje učenicima 1. razreda s ciljem usvajanja prometne kulture najmlađih te sprječavanja stradavanja djece u cestovnom prometu.

Učenici su educirani kako se sigurno i pravilno kretati u prometu u svojstvu pješaka, bicikliste i kao putnika u prijevoznom sredstvu (osobnom automobilu, autobusu), a sve kako bi se povećala njihova vidljivost i sigurnost u prometu.

Tijekom predavanja učenicima su podijeljene reflektirajuće kišne kabanice osigurane sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometu Republike Hrvatske.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja