Međimurje Press
Policija

Info Pu međimurske za dane proteklog produženog vikenda od 7. do 10. travnja 2023. godine

Trojac osumnjičen za razbojništvo nad 54-godišnjakom te neovlaštenu uporabu osobnog automobila

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Brzom reakcijom preloških policajaca otkriveni su počinitelji te uz podnijetu kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

U subotu, 8. travnja ove godine nešto prije ponoći u Piškorovcu, prilikom boravka u jednoj od obiteljski kuća, 54-godišnjaka napale su tri nepoznate osobe (dvojica muškaraca i jedna žena). Prilikom napada nasilnici su oštećenom ukrali novac, ručni sat te ključeve od osobnog automobila (Peugeot 206, vinkovačkih registarskih oznaka). Pomoću ukradenih ključeva jedan od napadača koristio Peugeot za vožnju naseljem te je pritom oštetio prednji blatobran i odbojnik. Nakon što su počinitelji pustili oštećenog, pronašao je automobil u naselju te se njime odvezao u susjedno mjesto (Držimurec) te je o događaju obavijestio policiju. U događaju je 54-godišnjak lakše ozlijeđen, dok je materijalnu štetu procijenio na više stotina eura.

Brzom reakcijom preloških policajaca zbog sumnje u počinjenje  kaznenih djela razbojništva i neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, uhićeni su stariji maloljetnik, 58-godišnjak i 52-godišnjakinja te privedeni u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 58-godišnjak i 52-godišnjakinja s područja općine Mala Subotica, počinili kazneno djelo razbojništva, dok je stariji maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Protiv punoljetnih osumnjičenika te prema maloljetnom osumnjičeniku podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Dvojica mladića provalila u ugostiteljski objekt u Kuršancu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis2.jpg

Osumnjičeni su u Kuršancu provalili u ugostiteljski objekt te ukrali 60-tak limenki piva

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su stariji maloljetnik s područja Međimurske županije i 24-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca, počinili kazneno djelo teške krađe.

Sumnja se kako su u subotu, 25. ožujka ove godine oko 1:30 sati u Kuršancu, Varaždinskoj ulici, provalili u ugostiteljski objekt, odakle su ukrali 60-tak limenki piva. Materijalnu štetu 34-godišnja vlasnica procijenila je na stotinjak eura.

Protiv 24-godišnjeg osumnjičenika te prema maloljetnom osumnjičeniku podnijet će se posebno izvješće, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim sudionikom i četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom

Tijekom proteklog produženog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim sudionikom (60-godišnji vozač osobnog automobila lakše ozlijeđen) i četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, četiri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog produženog vikenda utvrđena je kod tri vozača, a najveća koncentracija od 2,27 g/kg utvrđena je kod 23-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Spomenuti „mladi vozač“ skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u subotu, 8. travnja oko 18:30 sati u Čakovcu. Prilikom vožnje unatrag s obilježenog parkirnog mjesta na prostoru parkirališta u Ulici Tome Masaryka, nije se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu. Ujedno, pritom nije vodio računa o položaju automobila te o smjeru i brzinu kretanja zbog čega je stražnjim dijelom Audija A4 udario u prednji bočni dio Opel Astre, čakovečkih registarskih oznaka, koja je bila parkirana na obilježenom parkirnom mjestu. Nakon prometne nesreće 23-godišnji vozač napustio mjesto događaja, a da prethodno 33-godišnjoj vlasnici Opel Astre, nije ostavio podatke o sebi i vozilu s kojim je uzrokovao prometnu nesreću. Ubrzo nakon nesreće odbjeglog vozača pronašli su policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec te će se zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno sankcionirati izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 1.970 eura, uz zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od 9 mjeseci.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Evidentirane su tri teške krađe i tri krađe

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog produženog vikenda evidentirane su tri teške krađe i tri krađe. Izdvajamo krađu u Zasadbregu te tešku krađu u Donjem Hrašćanu.  

U Zasadbregu ukradeno oko 2.000 metar optičkog kabla
Između 5. i 7. travnja u Zasadbregu, nepoznati počinitelj ukrao je oko 2.000 metara optičkog kabla, vlasništvo poduzeća sa sjedištem u Smokoviću (Zadarska županija), a kojeg postavljaju radnici spomenutog poduzeća na području općine Sveti Juraj na Bregu. Materijalna šteta utvrdit će nakon zaprimanja odštetnoga zahtjeva oštećenog poduzeća. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Provala u vikendicu u Donjem Hrašćanu
U nedjelju, 9. travnja između 1:30 sati do 9:30 sati u Donjem Hrašćanu, nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu, odakle je ukrao alkoholna i nealkoholna pića, razni pribor za jelo i druge predmete. Materijalna šteta prema izjavi 53-godišnjeg vlasnika procijenjena je na više stotina eura. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U Pribislavcu provedena akcija “Zajedno do veće sigurnosti”

Održano je predavanje na temu prevencije ovisnosti o drogama i prezentiran je rad Mobilnog preventivnog centra policije

U subotu, 8. travnja 2023. godine u jutarnjim satima u Pribislavcu, policijski službenici Policijske postaje Čakovec, policijska službenica za prevenciju Nataša Jalšovec-Tomašić, kontakt policajac Damir Klobučarić i policijski službenik Matej Hergotić s Mobilnim preventivnim centrom policije povodom obilježavanja Međunarodnog dana Roma proveli su preventivnu akciju “Zajedno do veće sigurnosti”.

Policijska službenica za prevenciju održala je predavanje na temu prevencije ovisnosti o drogama, skupini djece u dobi od 12 godina.

Kontakt policajac i policijski službenik prezentirali su rad Mobilnog preventivnog centra policije djeci te mještanima. Upoznati su s preventivnim aktivnostima projekta “Zajedno do veće sigurnosti” (kako se zaštiti od krađa, provala i drugih kažnjivih ponašanja na štetu imovine). Mještani su upoznati s ciljem akcije i važnosti podizanja sigurnosti  svih mještana općine Pribislavec te kako izbjeći mogućnost uloge žrtve bilo kojeg delinkventnog ponašanja.

Djeci su podijeljeni privjesci s natpisom “Stop ovisnostima” te promidžbeni letci stop nasilju u školi, obitelji, ovisnosti o alkoholu i drogama.

Promovirano je zanimanje postani policajac/policajka, kojom prilikom su izloženi i plakati te su prisutnima objašnjeni programi obrazovanja.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja