Međimurje Press
Showtime

Vuzmeni pondelek u Gornjem Kraljevcu!

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Društvo žena Gornji Kraljevec“ 10. travnja održan je susret dramskih amatera pod nazivom „Veseli vuzemni pondelek“. Uz domaćine nastupili su KUD Strahoninec, KUD „Kaštel“ Pribislavec te KUD „Lepoglavski pušlek“ iz Lepoglave.

Priredba pripremljena s mnogo ljubavi okupila je brojne zaljubljenike u dramski amaterizam i kajkavsku riječ, koji su uživali u humorističnim predstavama koje su osmislili članovi kulturno-umjetničkih društava.

Na pozornici su se prvo predstavili domaćini komedijom „Nesrečne vrečke“, članovi KUD-a „Kaštel“ Pribislavec izveli su predstavu „Crno jaje“, KUD Strahoninec na scenu je stupio s predstavom „Prije brak, sada mrak“, dok se KUD „Lepoglavski pušlek“ predstavio dramskim komadom „Jura se strelil“.

Prvi susreti dramskih amatera, u organizaciji KUU-a „Društvo žena Gornji Kraljevec“ održani su 2007. godine otkada i traje godišnji kontinuitet izvođenja, a ovogodišnji susreti održani su u sklopu programa proslave Dana Međimurske županije.

Susretu dramskih amatera prisustvovali su načelnik Općine Vratišinec Mihael Grbavec, predsjednica VMO-a Gornji Kraljevec Milena Granatir, te ravnateljica Osnovne škole dr. Vinka Žganca Vratišinec Maja Lukman Šprajc.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja