Međimurje Press
Policija

INFO PU međimurske za dane proteklog vikenda od 1. do 3. ožujka 2024. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija2.jpg

Evidentirano je ukupno pet prometnih nesreća, od čega dvije s nastalom materijalnom štetom te tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je ukupno pet prometnih nesreća, od čega dvije s nastalom materijalnom štetom te tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima u kojima su četiri osobe ozlijeđene. Kvalifikacija ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
– nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,
– ostale greške, jedna prometna nesreća.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo u naselju 2.jpg

Evidentirane su tri krađe, dok teške krađe nisu evidentirane

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri krađe, dok teške krađe nisu evidentirane. Izdvajamo krađe u Hlapičini i Čakovcu.

Na rijeci Muri kod Hlapičine ukraden čamac

Krajem veljače ove godine nedaleko Hlapičine, nepoznati počinitelj ukrao je metalni čamac koji je bio vezan za drvo na obali rijeke Mure. Materijalnu štetu 59-godišnji vlasnik procijenio je na nekoliko tisuća eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Djevojka (24) osumnjičena za krađu novca iz novčanika

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 24-godišnjakinja počinila kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako je u subotu, 2. ožujka oko 11:30 sati u Čakovcu, iz ugostiteljskog objekta u Strossmayerovoj ulici, ukrala novčanik kojem se nalazio novac, bankovna kartica i razni osobni dokumenti. Materijalnu štetu 53-godišnja vlasnica procijenila je na oko 250 eura. Tijekom istraživanja čakovečki policajci pronašli su novčanik sa svim ukradenim predmetima te ga vratili vlasnici.

Protiv osumnjičene zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

“Mladi vozač” izazvao prometnu nesreću u kojoj su ozlijeđene dvije osobe

Slika /2024/PN Palovec 02032024.JPG

Dvoje ozlijeđenih putnika, 19-godišnjak i 63-godišnjakinja, vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, dok će se težina njihovih ozljeda naknadno okvalificirati

U subotu, 2. ožujka nešto prije 20 sati na prometnici između Palovca i Donjeg Pustakovca dogodila se prometna nesreća. Na nadvožnjaku preko autoceste Goričan – Zagreb (A4), 19-godišnji vozač osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), stanju ceste (mokar kolnik), vidljivosti (noć) zbog čega je u zavoju bočnim dijelom automobila udario u metalnu odbojnu zaštitnu ogradu. Uslijed siline udara automobil je odbačen u prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je prednjim bočnim dijelom udario u prednji bočni dio osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 69-godišnji vozač.

Dvoje ozlijeđenih putnika, 19-godišnjak i 63-godišnjakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, dok će se težina njihovih ozljeda naknadno okvalificirati. Nakon zaprimanja liječničke dokumentacije slijedi pravna kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost 19-godišnjeg “mladog vozača” osobnog automobila).

Traže se očevici prometne nesreće u Palovcu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Pozivaju se očevici prometne nesreće da se jave u Postaju prometne policije Čakovec (192) ili medjimurska@policija.hr radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica

U subotu, 2. ožujka ove godine oko 19:20 sati u Palovcu, Glavnoj ulici, dogodila se prometna nesreća. Okolnosti nesreće nisu poznate, dok je na mjestu događaja zatečen jedan od sudionika nesreće te njegov bicikl s oštećenjima stražnjeg kotača, a koja su nastala uslijed udara nepoznatog vozila.

Pozivaju se očevici navedene prometne nesreće da se jave u Postaju prometne policije Čakovec (192) ili medjimurska@policija.hr radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti pod kojima je došlo prometne nesreće.

U Čakovcu iz trgovine sportskom opremom 28-godišnjakinja ukrala raznu odjeću

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis2.jpg

Protiv osumnjičene zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 28-godišnjakinja počinila kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako je krajem studenoga prošle godine u Čakovcu, iz trgovine sportskom opremom u sklopu trgovačkog centra u Ulici 34. inženjerijske bojne, ukrala nekoliko jakni i trenirku. Materijalna šteta procijenjena je na oko 330 eura.

Protiv osumnjičene zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Foto: Pu međimurska
Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja