Međimurje Press
Policija

Informacija Policijske uprave međimurske za četvrtak, 5. rujna 2024. godine

Muškarac (39) u Čakovcu ukrao bicikl kojeg je potom maloljetnik preprodao

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/bicikl.jpg

Čakovečki policajci tijekom istraživanja pronašli su ukradeni bicikl te ga vratili vlasniku

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 39-godišnjakom utvrđeno je kako je počinio kazneno djelo krađe. Ujedno, spomenutim istraživanjem utvrđeno je kako je stariji maloljetnik počinio kazneno djelo prikrivanja.

Naime, sumnja se kako je osumnjičeni 39-godišnjak u srijedu, 21. kolovoza ove godine u prijepodnevnim satima u Čakovcu, iz strašnijeg dijela dvorišta poštanskog ureda u Ulici Tome Masaryka, ukrao nezaključani bicikl. Materijalnu štetu 44-godišnji vlasnik procijenio je na 500 eura. Nakon krađe osumnjičeni maloljetnik, iako je znao da se radi o ukradenom biciklu, preprodao ga je 25-godišnjaku. Čakovečki policajci tijekom istraživanja oduzeli su ukradeni bicikl od 25-godišnjaka te ga vratili vlasniku.

Protiv osumnjičenog 39-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela krađe te prema osumnjičenom starijem maloljetniku zbog počinjenja kaznenog djela prikrivanja, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom vikenda pojačani nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_8535.JPG

Pojačane aktivnosti održat će se u noći sa subote na nedjelju, 7./8. rujna

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju, 7./8. rujna od 22 do 4 sata provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Tijekom najavljene akcije aktivnosti policijskih službenika prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga. Ujedno, utvrđivat će se i prekršaji upravljanja nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, uz pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa te mobilnih uređaja za vrijeme vožnje. Također, suzbijat će se svako grubo kršenja prometne discipline, kao i ostali prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prekršaja.

Pronađeni predmeti

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/Euro.jpg

Ispred zgrade Policijske uprave međimurske pronađen lančić

U četvrtak, 5. rujna u ranim poslijepodnevnim satima u Čakovcu, ispred zgrade Policijske uprave međimurske u Ulici Jakova Gotovca, pošteni građanin pronašao je lančić s privjeskom te ga predao policijskim službenicima.

Pozivamo vlasnika koji je izgubio lančić da se javi u Nalazni ured u sjedištu Policijske uprave međimurske (Čakovec, Ulica Jakova Gotovca 7).

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja