Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za četvrtak, 14. prosinca 2023. godine

Maloljetnica osumnjičena za pet krađa iz trgovina na području Čakovca

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Grb MUP jakna.jpg

Prema osumnjičenoj maloljetnici zbog počinjenja produljenog kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je starija maloljetnica s područja Međimurske županije, počinila produljeno kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako je u razdoblju od 14. do 30. listopada ove godine u pet navrata iz trgovina u sklopu trgovačkog centra u istočnom dijelu Čakovca, ukrala razne parfeme i odjevne predmete, ukupne vrijednosti oko 400 eura.

Prema osumnjičenoj maloljetnici zbog počinjenja produljenog kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom vikenda pojačani nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Akcija Alkohol.jpg

Akcija “Alkohol i droga” provest će se u noći sa subote na nedjelju (16./17. prosinca 2023.) od 18 do 2 sata

U sklopu pojačanih aktivnosti na suzbijanju prekršaja upravlja pod utjecajem alkohola, usklađenih s akcijama Europske unije za 2023. godinu, u noći sa subote na nedjelju (16./17. prosinca 2023.) od 18 do 2 sata policijski službenici Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz ciljane akcije “Alkohol i droga”.

Aktivnosti policije bit će prvenstveno usmjerene na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobilnih uređaja za vrijeme vožnje, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja