Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za dane proteklog vikenda od 6. do 8. listopada 2023. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/PN Trnovec 08102023 ok.png

Evidentirano je pet prometnih nesreća

Foto: PU međimurska (prometna nesreća u Trnovcu)

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je pet prometnih nesreća od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim sudionicima (jedna osoba lakše ozlijeđena, dok će se za četiri sudionika ozljede naknadno okvalificirati) i jedna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, tri prometne nesreće,
– nepoštivanje prednosti, dvije prometne nesreće

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dva vozača. Najveća koncentracija od 1,92 g/kg utvrđena je kod 22-godišnjeg “mladog vozača” osobnog automobila koji je u nedjelju, 8. listopada oko 19:30 sati u Trnovcu skrivio nesreću s ozlijeđenim osobama.

Spomenuti “mladi vozač” pod utjecajem alkohola upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka,  kolnikom ulice u naselju Trnovec te pritom brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć). Uslijed opisane situacije u zavoju je izgubio nadzor nad upravljanjem te vozilom izletio izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u cestovnu prometnu opremu (smjerokazni stupić), nakon čega je došlo do višestrukog prevrtanja automobila, niz cestovnu kosinu te potom udara u obližnje grmlje. U prometnoj nesreći 22-godišnji vozač lakše je ozlijeđen, dok je 20-godišnji putnik, koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom, vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u čakovečku bolnicu te će se  njegove ozljede naknadno okvalificirati. “Mladi vozač” je uhićen i priveden u policijsku postaju, dok će se njegova prekršajna ili kaznena odgovornost utvrditi nakon kvalifikacije ozljeda 20-godišnjeg putnika.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo na brijegu 1.jpg

Evidentirane su  dvije teške krađe, dok krađe nisu evidentirane

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su  dvije teške krađe, dok krađe nisu evidentirane. Izdvajamo tešku krađu u Novakovcu.

Provala u obiteljsku kuću u Novakovcu
U noći s četvrtka na petak (5./6. listopada) u Novakovcu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u Novom naselju, a zatim je iz prostorije koja se renovira, ukrao razni alat. Materijalnu štetu 37-godišnji vlasnik procijenio je na nekoliko stotina eura. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Mladić osumnjičen za provalu i krađu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policajac i vozilo.jpg

Protiv osumnjičenog 19-godišnjaka zbog počinjena kaznenih djela krađe i teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 19-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica, počinio kaznena djela krađe i teške krađe.

Sumnja se kako je krajem kolovoza ove godine u Murskom Središću, ušao u nezaključanu obiteljsku kuću u Ulici Josipa Broza Tita te je potom iz raznih prostorija ukrao novac i nakit. Materijalna šteta procijenjena je na oko 1.400 eura.

Ujedno, sumnja se kako je također, krajem kolovoza provalio u obiteljsku kuću u Miklavcu, odakle je ukrao novac i ručni sat. Materijalna  šteta procijenjena je na oko 5.400 eura.

Protiv osumnjičenog 19-godišnjaka zbog počinjena kaznenih djela krađe i teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Proteklog vikenda u prometnim nesrećama ozlijeđena dvojica motociklista

Slika /2023/PN Čakovec 08102023.jpg

Ozlijeđeni motociklisti prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje su zadržan na liječenju te će se njihove ozljede naknadno okvalificirati

Foto: PU međimurska (prometna nesreća u Čakovcu)

U petak, 6. listopada oko 18 sati na državnoj cesti između Murskog Središća i Štrukovca, 39-godišnji vozač motocikla, čakovečke registarske oznake, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) zbog čega je izlaskom iz zavoja motociklom izletio u cestovni jarak, gdje je potom prednjim dijelom udario u cestovnu prometnu opremu (smjerokazni stupić). Prilikom izlijetanja došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača na travnatu površinu cestovnog jarka. Ozlijeđeni motociklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

U nedjelju, 8. listopada oko 15 sati u Čakovcu na raskrižju Zagrebačke i Ulice Tina Ujevića dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 35-godišnji motociklist. Vozačica rođena 1946. upravljala je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom Ulice Tina Ujevića u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru. Spomenuta ulica namijenjena za promet vozila samo u jednom smjeru. Dolaskom do raskrižja s kolnikom Zagrebačke ulice obavljala je skretanje ulijevo na kolnik spomenute ulice, a da pritom nije propustila vozilo koje se nailazilo s njene desne strane. Uslijed opisane situacije u bočni dio automobila naletio je prednjim dijelom motocikl, čakovečke registarske oznake, kojim je kolnikom Zagrebačke ulice, upravljao 35-godišnjak. Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik. Ozlijeđeni motociklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu gdje je zadržan na liječenju, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

Tijekom akcije “Alkohol” utvrđen 31 prometni prekršaj

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/IMG_2961.jpg

Najveća koncentracija alkohola od 1,62 g/kg utvrđena je kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju (7./8. listopada) od 23 do 5 sata proveli au aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Tijekom akcije utvrđen je ukupno 31 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:
– pet prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:
– od 0,5 do 1 g/kg – jedan prekršaj,
– iznad 1 do 1,5 g/kg – dva prekršaja,
– iznad 1,5 g/kg – dva prekršaja,
–  sedam prekršaja nepropisne brzine kretanja i to;
– prekršaj prekoračenja nepropisne brzine kretanja u naselju do 10
km/h veća od dopuštene,
– dva prekršaja prekoračenja nepropisne brzine kretanja u naselju od 10 do 20 km/h veća od dopuštene,
– četiri prekršaja prekoračenja nepropisne brzine kretanja u naselju od 20 do 30 km/h veća od dopuštene,
– prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje,
– prekršaj odbijanja pristupanja ispitivanju alkoholiziranosti,
– četiri prekršaja nekorištena sigurnosnog pojasa te
– 13 ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,62 g/kg utvrđena je u nedjelju, 8. listopada u 25 minuta nakon ponoći u Kuršancu, Zagrebačkoj ulici, kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja