Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za dane vikenda od 3. do 5. studenoga 2023.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 6.JPG

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su jedna krađa i jedna teška krađa

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su jedna krađa i jedna teška krađa.

U Čakovcu ukraden nezaključan bicikl

U petak, 3. studenoga 2023. godine u Čakovcu, Ulici bana Josipa Jelačića, iz stalka za bicikle ispred trgovine, nepoznati počinitelj ukrao je bicikl, vlasništvo 40-godišnjaka. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina eura. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Jedan muškarac ukrao bankovne kratice, a drugi ih neovlašteno koristio

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/2.jpg

Protiv dvojca se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 38-godišnjak s područja općine Mala Subotica počinio krađu, a dok je 24-godišnjak s područja iste općine počinio tri kaznena djela računalne prijevare.

Naime, između 21. i 23. rujna 2023. godine iz obiteljske kuće u Donjem Hrašćanu je 38- godišnjak ukrao novčanik s bankovnim karticama i novcem.

Potom je 24-godišnjak koristeći se ukradenim karticama dana 23. i 24. rujna 2023. godine na tri različita prodajna mjesta izvršio najmanje sedam transakcija u ukupnom iznosu od 54,95 eura.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko stotina eura. Protiv dvojca se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo uz cestu 2.jpg

Obzirom na nadolazeću proslavu Martinja pozivamo vozače na dodatan oprez i pridržavanje prometnih propisa u cilju smanjivanja broja prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća. Dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (tri LTO) i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom (od čega se u pet prometnih nesreća čeka kvalifikacija ozljeda za šest osoba).

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepropisna i neprilagođena brzina, četiri prometne nesreće,
– nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće,
– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, dvije prometne nesreće,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće,
– ostalo, dvije prometne nesreće

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod sedam vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod 56-godišnjeg vozača osobnog automobila s područja grada Mursko Središće, u koncentraciji od 2,33 g/kg, u prometnoj nesreći s materijalnom štetom, a koja se dogodila u subotu 4. studenoga 2023. godine u 20,25 sati u Križovcu (čeka se kvalifikacija ozljeda za jednu osobu).

Obzirom na nadolazeću proslavu Martinja pozivamo vozače na dodatan oprez i pridržavanje prometnih propisa u cilju smanjivanja broja prometnih nesreća.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja