Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za utorak, 5. rujna 2023. godine

U pomoć prvašićima priskočila i policijska biciklistička ophodnja

Tijekom početka školske godine na području grada Čakovca u pomoć našim prvašićima i svim ostalim školarcima priskočile su policijske biciklističke ophodnje koje ih štite i pomažu.

Policijska uprava međimurska tako se je pridružila nacionalnoj akciji “Poštujte naše znakove”  koji se odnosi na prije svega prvašiće koji će sudjelovati u prometu diljem Međimurja, najčešće kao pješaci na putu od kuće do škole. Vrlo je bitno educirati ih na vrijeme i usmjeriti njihovu pažnju na vrlo bitan faktor prometne sigurnosti.

Svakog dana tijekom rujna, posebice u vrijeme početka i završetka nastave, pojačano će preventivno nadzirati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola, radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska i odlaska djece u i iz škole.

Temeljna zadaća policijskih službenika koji će obavljati nadzor nad odvijanjem prometa, a po potrebi i upravljati prometom je omogućiti siguran prijelaz djece preko kolnika.

Također, poduzimat će sve zakonom propisane mjere prema nediscipliniranim vozačima, odnosno prema vozačima koji ne poštuju prednost prolaska pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu.

Jednako tako, policijski službenici će sankcionirati i sva nepropisno parkirana i zaustavljena vozila u zonama škola.

Policijske biciklističke ophodnje će se učestalo kretati ne samo kod škola već i na relacijama kretanje djece, središtu grada, parku i kolodvorima u cilju što veće sigurnosti naše djece i građana.

Svim školarcima i njihovim roditeljima želimo sretan te uspješan početak nove školske godine i sigurno sudjelovanje u prometu!

Prilikom rušenja stabla crne johe teško ozlijeđen 42-godišnjaka

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_7710.JPG

Upozoravamo građane da prilikom rušenja stabala, bilo u šumama ili nekim drugim lokacija, budu obazrivi te da poduzmu sve potrebne sigurnosne mjere kako bi se izbjegli ovakvi i slični događaji

Jučer, 5. rujna oko 14:30 sati u šumskom predjelu zvanom „Kamenica“, nedaleko Gornjeg Zebanca, prilikom rušenja stabla crne johe, dio krošnje pao je na 42-godišnjaka.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni 42-godišnjak prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u događaju teško ozlijeđen.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Ovaj događaj je svako dobra prigoda da upozorimo građane da prilikom rušenja stabala, bilo u šumama ili nekim drugim lokacija, budu obazrivi te da poduzmu sve potrebne sigurnosne mjere kako bi se izbjegli ovakvi i slični događaji.


Koliko mogu biti opasne situacije prilikom rušenja stabala upozorava i događaj iz susjedne, Varaždinske županije kada je prilikom rušenja stabla bukve smrtno stradao 65-godišnjak.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja