Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za utorak i srijedu, 31. listopada i 1. studenoga 2023. godine

Zahvaljujući dojavi građana uhićen počinitelj teških prometnih prekršaja

Suradnja s građanima rezultirala uhićenjem počinitelja teških prometnih prekršaja te je samim time spriječena potencijalna opasanost izazivanja prometne nesreće s najtežim posljedicama

Jučer, 1. studenoga u 19:59 sati zaprimljena je dojava građana kako se u parkiranim osobnom automobilu u Čakovcu, Ulici Dragutina Domjanića, nalazi osoba koja se ne pokazuje znakove života. Odmah po dojavi policijski službenici izašli su na mjesto događaja te nisu pronašli vozilo i osobu, dok su iz razgovora s građanima prikupili korisne identifikacijske podatke o osobnom automobilu. Ujedno, prema navodima građana vozač se probudio te s vozilom krenuo u smjeru Pribislavca.

Petnaestak minuta kasnije u Orehovici, Čakovečkoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su spomenuti automobil. Pokušali su zaustaviti vozilo, ali se vozač oglušio na njihove naredbe te se nastavio kretati u smjeru Omladinske ulice. U spomenutoj ulici vozač je zaustavio vozilo, a potom je uz primjenu sredstava prisile priveden u Policijsku postaju Čakovec. Nakon privođenja, vidno alkoholizirani vozač je uhićen te se tijekom kriminalističkog istraživanja odbio podvrći alkotestiranju.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 58-godišnjaka, podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Zahvaljujemo građanima na suradnji koja je rezultirala uhićenjem počinitelja teških prometnih prekršaja te je samim time spriječena potencijalna opasanost izazivanja prometne nesreće s najtežim posljedicama. 

U Hlapičini provaljeno u obiteljsku kuću

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/provale.jpg

Materijalnu štetu vlasnik je procijenio na nekoliko stotina eura

Jučer, 1. studenoga u večernjim satima u Hlapičini, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 69-godišnjaka, odakle je ukrao mobitel. Materijalnu štetu vlasnik je procijenio na nekoliko stotina eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom  državnom odvjetništvu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja