Međimurje Press
Policija

Izvješće Pu međimurske za protekli vikend

Teške krađe i krađe tijekom produljenog vikenda

Na području Policijske uprave međimurske u razdoblju od 29. prosinca 2023. godine do 1. siječnja 2024. godine evidentirana je jedna krađa te jedna teška krađa

Na području Policijske uprave međimurske u razdoblju od 29. prosinca 2023. godine do 1. siječnja 2024. godine evidentirana je jedna krađa te jedna teška krađa.

Provala pušnice u Donjem Pustakovcu

Tijekom noći s 29. na 30. prosinca 2023. godine u Donjem Pustakovcu, nepoznati počinitelj je provalio u pušnicu iz koje je ukrao više desetaka kilograma sušenog mesa, a potom iz otvorenog kokošinjca nekoliko domaćih kokoši.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko stotina eura.

Krađa sadnica u Štrukovcu

U razdoblju od 18. do 31. prosinca 2023. godine u Štrukovcu, na polju u ograđenom voćnjaku, vlasništvo 38-godišnjaka, nepoznati počinitelj je ukrao nekoliko desetaka komada sadnica kestena i žicu.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina eura. Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Ukradeno vozilo u Donjem Kraljevcu

Protiv osumnjičenog 21-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari i Oštećenje tuđe stvari  podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

U nedjelju, 31. prosinca 2023. godine u večernjim satima u Donjem Kraljevcu, Kolodvorskoj ulici iz otključane kancelarije željezničke stanice, nepoznati počinitelj iskoristio je kraću odsutnost 57-godišnjeg vlasnika te ukrao ključeve osobnoga vozila čakovečkih registarskih oznaka veće vrijednosti koji je bio parkirani u blizini. Počinitelj je potom vozilo otključao i stavio u pogon te se s vozilom udaljio u nepoznatom smjeru.

Sveobuhvatnim mjerama traganja policijski službenici su, ubrzo, istog dana u Pribislavcu u nastavku ulice Matije Gupca, u polju, pronašli zapaljeno ukradeno osobno vozilo te su na mjesto događaja upućeni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca koji su ugasili požar.

Nedugo potom je uhićen 21-godišnjak s područja Zagrebačke županije koji se dovodi u svezu s događajem.

Obavljenim očevidom na mjestu događaja u prisustvu inspektora za zaštitu od požara i eksploziva utvrđeno je da je uzrok požara na vozilu poduzeta ljudska radnja. po završetku očevida vozilo je preuzeo vlasnik.

Protiv osumnjičenog 21-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari i Oštećenje tuđe stvari  podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Propucano parkirano vozilo u Novom Selu na Dravi

Hitac je u slobodnom padu oštetio krov osobnog vozila čakovečkih registarskih oznaka

U nedjelju, 31. prosinca 2023. godine oko 23,55 sati na nepoznatom mjestu nepoznati počinitelj je pucao iz oružja kojom prilikom je hitac u slobodnom padu oštetio krov osobnog vozila čakovečkih registarskih oznaka, u vidu rupe promjera 1 cm te je u blizini nađeno zrno, dok se vozilo nalazilo parkirano ispred dvorišta kuće u mjestu Novo Selo na Dravi.

U blizini vozila su se u trenutku događaja nalazilo nekoliko osoba koji su na cesti u blizini vozila čekali Novu godinu i gledali vatromet.

Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta će se utvrditi naknadno. Provode se kriminalistička istraživanja.

U rušenju stabla kod Draškovca muškarac zadobio ozljede opasne po život

O događaju slijedi izvješće nadležnom županijskom državnom odvjetništvu

U subotu, 30. prosinca 2023. godine oko 10 sati na polju „Pribegovica„ kod Draškovca, 54-godišnjak s područja općine Goričan na svojoj livadi neoprezno je motornom pilom rušio stablo koje je u jednom trenutku puknulo i prilikom pada ga udarilo i srušilo na tlo.

Unesrećeni je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su mu na odjelu intenzivne njege okvalificirane teške tjelesne ozljede opasne po život te je zadržan na bolničkom liječenju.

O događaju slijedi izvješće nadležnom županijskom državnom odvjetništvu.

Pu međimurska

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja