Međimurje Press
Policija

Krađa iz garaže i pomoćnih prostorija u Palinovcu!

Policijska uprava međimurska tijekom jučerašnjeg dana zaprimila je obavijest građana da je u vremenskom razdoblju između 18. i 24. srpnja 2021. godine, u Palinovcu, nepoznati počinitelj iz nezaključane garaže i pomoćne prostorije ukrao akumulatorske škare za živicu s pripadajućom baterijom i punjačem te razne predmete za kućanstvo.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJA

Operativna akcija “Alkohol te nadzor vozača motocikla i mopeda“

U subotu, 31. srpnja 2021. godine, u vremenu od 16 do 22 sata, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provoditi će operativnu akciju “Alkohol te nadzor vozača motocikla i mopeda“.

Akcija će biti usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, pojačan nadzor vozača mopeda i motocikla, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi koji su i najčešći počinitelji tih prometnih prekršaja.

Policija i ovom prilikom savjetuje vozače ukoliko su konzumirali alkoholna pića da koriste alternativne načine prijevoza, da ih vozi osoba koja nije pod utjecajem alkohola ili da koriste javni prijevoz.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja