Međimurje Press
Policija

Krađe, prometna nesreća, informacije…javlja za ponedjeljak Pu međimurska!

TEŠKE KRAĐE

  • Kotoriba – provaljeno u pružno vozilo 

Između 28. srpnja i 1. kolovoza 2022. godine, u Kotoribi, Kolodvorskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio u pružno vozilo odakle je ukrao razni alat i specijalne instrumente.

Materijalna šteta utvrditi će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

  • Zebanec Selo – provaljeno u kontejner

U noći s 31. srpnja na 1. kolovoza 2022. godine u Zebanec Selu, nepoznati počinitelj je u prostoru voćnjaka provalio u kontejner, odakle je ukrao akumulatore i produžni kabel.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNA NESREĆA

Čakovec – na obilježenom pješačkom prijelazu vozilom udario u pješakinju 

U ponedjeljak, 1. kolovoza 2022. godine oko 14,20 sati u Čakovcu, na raskrižju ulica Zrinsko-frankopanske i Planinarski put, dogodila se prometna nesreća u kojoj se 50-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od 2,01 g/kg, obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom tako da može propustiti pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

Zbog toga je vozilom udario u 63-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu. Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik.

Vozilom hitne pomoći pješakinja je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, dok će se ozlijede i kvalifikacija događaja utvrditi naknadno.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije Policijske uprave međimurske.

INFORMACIJA

1)    Preventivne aktivnosti policije na “Porcijunkolovom 2022.”

Između 28. i 31. srpnja 2022. godine, u vremenu od 16,00 do 22,00 sati, u centru grada Čakovca, u parku Perivoja Zrinskih, policijski službenici Policijske uprave međimurske u sklopu tradicionalne kulturno-turističke manifestacije „Porcijunkulovo 2022.“, uspostavili su informativni punkt policije.

Više na internetskim stranicama PU međimurske, ovdje .

2)    Policijske službenice za prevenciju održale predavanje na sportskom kampu

Proteklog petaka, 29. srpnja 2022. godine u vremenu od 9,30 do 10,15 sati, policijske službenice za prevenciju Policijske uprave međimurske u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga grada Čakovca posjetile su sportski kamp koji se održao u Čakovcu, na Teniskim terenima „Franje Punčeca“, te održale edukativno predavanje s naglaskom na “opasnosti interneta“.

Više na internetskim stranicama PU međimurske, ovdje .

Nenad Risek

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja