Međimurje Press
Policija

Krivotvorenje novaca, odavanje prosjačenju…

U mjenjačnici pokušao promijeniti novčanicu za koju se sumnja da je krivotvorena

U utorak, 15. lipnja 2021. godine oko 15,40 sati u Čakovcu, nepoznata muška osoba od zaposlenika mjenjačnice zatražila je promjenu novčanice u apoenu od 1000 švicarskih franaka, za koju je zaposlenik posumnjao da je krivotvorena. Brzom reakcijom policijskih službenika u blizini mjenjačnice zatečena je osoba koja je pokušala novac promijeniti te osobni automobil u kojem je osobu čekala druga muška osoba.

Obojica su privedeni u prostorije Policijske uprave međimurske gdje je utvrđeno da se radi o 32-godišnjaku s područja Koprivničko-križevačke županije i 28-godišnjaku s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Temeljem naloga suda, u srijedu, 16. lipnja 2021. godine izvršena je pretraga osobnog automobila te doma i drugih prostora kojima se koriste osumnjičeni, kojom prilikom su pronađene i oduzete dvije novčanice u apoenu od 1.000 švicarskih franaka.

Oduzete sporne novčanice biti će proslijeđene na daljnje vještačenje.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

ODAVANJE PROSJAČENJU 

Čakovec – 31-godišnjakinja narušavala javni red i mir prosjačenjem 

U srijedu, 16. lipnja 2021. godine oko 11,10 sati u Čakovcu, Ulici Katarine Zrinski,   31-godišnja rumunjska državljanka narušavala je javni red i mir, na način da je prikazujući svoje loše materijalno stanje od prolaznika prosjačila novac i time ostvarila imovinsku korist od nekoliko stotina kuna.

Policijski službenici su 31-godišnjakinju doveli u službene prostorije Policijske postaje te je protiv nje zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podnijet Optužni prijedlog.

Potom je dovedena na Općinski sud Čakovec, Prekršajni odjel gdje joj je određeno zadržavanje do 20. lipnja 2021. godine te je shodno tome predana u zatvor, u Varaždinu.

Apeliramo na građane da ne daju novac osobama koje od njih na ulici, po kućama i sl. prosjače novac, već da takve osobe odmah prijave policiji u najbližu Policijsku upravu ili postaju, broj 192.

POŽAR NA GRAĐEVINSKOM OBJEKTU

Mala Subotica – izbio požar u kotlovnici gospodarskog objekta 

U srijedu, 16. lipnja 2021. godine oko 17,55 sati u Maloj Subotici, Glavnoj ulici, u kotlovnici gospodarskog objekta izbio je požar na centralnoj peći na biomasu, kojom prilikom je izgorio dio spremnika i cijevi dovoda u spremnik.

Na mjestu događaja policijski službenici u suradnji s inspektoricom zaštite od požara obavili su očevid, kojom prilikom je utvrđeno da je uzrok požara tehnički kvar na centralnoj peći.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

O događaju će se podnijeti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

 

 

                                                                                                         POLICIJSKA SLUŽBENICA

                                                                                                         ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

                                                                                                                        Danijela Turk              

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja