Međimurje Press
Policija

Međimurska policija o događajima tijekom proteklog vikenda!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa i pet krađa. Materijalna šteta kod svih pet krađa pojedinačno se procjenjuje na manje od tisuću kuna. Izdvajamo tešku krađu u Nedelišću. 

U Nedelišću provaljeno u dva osobna automobila  

U noći sa četvrtka na petak (29./30. rujna 2022.) u Nedelišću, na parkiralištu u Ulici maršala Tita, nepoznati počinitelj provalio je u Opel Corsu i Hyundai i10 (oba automobila čakovečkih registarskih oznaka), vlasništvo Doma zdravlja Čakovec. Nakon provale počinitelj je iz automobila ukrao raznu medicinsku opremu. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se dvije prometne nesreće, i to dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača. Najveća koncentracija od 2,23 g/kg utvrđena je kod 39-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je u petak, 30. rujna nešto poslije 20 sati u Pušćinama, skrivio prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom.

INFORMACIJA

  • Međimurski policajci obilježili Dan policije u sportskom duhu

Povodom Dana policije prošlog petka, 30. rujna Policijska uprava međimurska u suradnji s Regionalnim klubom IPA Međimurje – Čakovec, Sindikatom policije Hrvatske te Nezavisnim sindikatom djelatnika MUP-a, za sve djelatnike organizirala je turnir u malom nogometu (muške ekipe), streljaštvu (pištolj – mješovite ekipe), pikadu (žene pojedinačno) i Belotu (Beli) (muške ekipe). Više informacija na poveznici.

  • Policajci Policijske postaje Prelog na manifestaciji Dani kruha i zahvale u Prelogu

U subotu, 1. listopada 2022. godine u prijepodnevnim satima na prostoru Trga Slobode u Prelogu u organizaciji Turističke zajednice Grada Preloga, održani su Dani kruha i zahvale uz sudjelovanje brojnih udruga s područja Preloga. Cilj ove manifestacije je pokazati bogatstvo tradicije i baštine kraja sa izložbom plodova zemlje te degustacijom kruha i kolača, uz sudjelovanje škola, udruga te poljoprivrednih proizvođača iz područja grada Preloga. Više informacija na poveznici.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja