Međimurje Press
Policija

Policijske vijesti za dane proteklog vikenda od 8. do 10. prosinca 2023. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/dnevna svjetla. službeno vozilo.jpg

Na međimurskim prometnicama tijekom proteklog vikenda nisu evidentirane prometne nesreće

Ovo je jedan od rijetkih vikenda kada na području naše Županije nisu evidentirane prometne nesreće. Stoga, pohvaljujemo sve sudionike u cestovnom prometu što su se pridržavali prometnih propisa i pravila te prilagođavali brzinu kretanja trenutnim vremenskih prilikama, odnosno stanju i uvjetima na cesti.

I nadalje, upozoravamo sve sudionike u cestovnom prometu kako se vremenske prilike te samim time i uvjeti na kolniku često i nenadano mijenjaju. Posebice u ranim jutarnjih i kasnim večernjim satima, kada dolazi do pada temperature i stvaranja poledice na kolniku. Svako, poseban oprez u prometu potreban je prilikom pojave magle.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme te da danju i noću na motornim vozila upale svjetla.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policijski automobil.jpg

Evidentirane su dvije krađe te dvije teška krađa od čega jedna u pokušaju

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije krađe te dvije teška krađa od čega jedna u pokušaju.

Izdvajamo pokušaj provale u bankomat u Nedelišću.

U nedjelju, 10. prosinca oko 2 sata poslije ponoći u Nedelišću, nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u bankomat ugrađen u pročelje poštanskog ureda u Ulici maršala Tita.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U Orehovici preminuo 77-godišnji vozač automobila

Slika /2023/Orehovica događaj u prometu.png

Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, gdje će se obaviti obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti

U subotu, 9. prosinca oko 8:40 sati u Orehovici, 77-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom Ulice dr. Ljudevita Gaja te iz za sada neutvrđenog razloga skrenuo na travnatu površinu, gdje je prednjim bočnim dijelom automobila udario u betonski stup niskonaponske električne mreže. Potom je automobilom krenuo unatrag, nakon čega se zaustavio i ponovno krenuo naprijed te opet prednjim dijelom automobila udario u spomenuti betonski stup.

Na mjestu događaja liječnik tima hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt 77-godišnjeg vozača.

Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, gdje će se obaviti obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Od 9 do 10:40 sati Ulica dr. Ljudevita Gaja zbog obavljanja očevida bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao okolnim ulicama.

O događaju će se izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

Zbog neispravnih ukrasnih žaruljica izbio požar u obiteljskoj kući u Novakovcu

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/Image00128.jpg

Tijekom adventskog razdoblja povećava se opasnost od izbijanja požara, a kojeg mogu uzrokovati božićne lampice, svijeće, prskalice i ostale dekoracije

U petak, 8. prosinca oko 10:30 sati u Novakovcu, u podrumskoj prostoriji obiteljske kuće u Selskoj ulici, došlo je do kratkog spoja na ukrasnim žaruljicama, a potom i njihovog zapaljenja. Požar se proširio na obližnji TV prijemnik te dio namještaja.

Požar su uspjeli ugasiti ukućani, dok su na mjesto događaja izašli i pripadnici JVP-a Čakovec.

U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je materijalnu štetu 47-godišnja vlasnica procijenila na nekoliko tisuća eura.

Tijekom adventskog razdoblja povećava se opasnost od izbijanja požara, a kojeg mogu uzrokovati božićne lampice, svijeće, prskalice i ostale dekoracije.

Kako biste izbjegli opasnosti od požara te nadolazeće blagdane proveli bezbrižno, u miru i veselju, savjetujemo da svijeće držite podalje od božićnog drvca, zavjesa ili papirnatih dekoracija. Također, ne ostavljajte svijeće da gore bez nadzora. Božićna drvca (prirodna ili umjetna, plastična) predstavljaju veliku opasnost jer mogu brzo planuti te potpuno izgorjeti u vrlo kratkom vremenu. Stoga, ne postavljajte božićno drvce blizu kamina ili ostalih izvora topline.

Savjetuju da lampice uvijek isključite prije spavanja ili kada odlazite od kuće. Nikada nemojte preopterećivati utičnice te provjerite ispravnost kablova prije korištenja božićnih lampica i rasvjeta. Ne stavljajte na bor neispravne lampice te provjerite jesu li lampice i kablovi označeni za vanjsku upotrebu.

Maloljetna rumunjska državljanka prosjačila u prizemlju čakovečke bolnice

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Ponovno upozoravamo građane da se u posljednjih nekoliko tjedana na području Međimurske županije pojavljuju osobe koje prikupljaju donacije za razne udruge osoba s invaliditetom te se pritom lažno predstavljaju uz predočenje lažnih iskaznica

U petak, 8. prosinca oko 11 sati u prizemlju Županijske bolnice u Čakovcu, maloljetna rumunjska državljanka narušavala je javni red i mir tako što je od  prolaznika prikupljanja novčana sredstava lažno prikazujući da su namijenjena gluhim, nijemim, siromašnim i tjelesno potlačenim osobama.

Čakovečki policajci od maloljetnice oduzeli su protupravno prikupljeni novac te ju uhitili i priveli u policijsku postaju.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je maloljetna rumunjska državljanka počinila prekršaj prosjačenja iz čl. 11. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je protiv nje podnijet optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Pošto je maloljetnica boravila na području Republike Hrvatske bez pratnje roditelja, rješenjem Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područnog ureda Čakovec dodijeljen joj je skrbnik te je smještana u Dom za odgoj i obrazovanje u Zagrebu.

Ponovno upozoravamo građane da se u posljednjih nekoliko tjedana na području Međimurske županije pojavljuju osobe koje prikupljaju donacije za razne udruge osoba s invaliditetom te se pritom lažno predstavljaju uz predočenje lažnih iskaznica.

 

Radovan Gačal

Glasnogovornik

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja